Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Tori ei enää julkaise halutaan vuokrata mökki tai halutaan ostaa lemmikki -ilmoituksia – Tässä syyt

Netin kauppapaikka Tori ei enää julkaise halutaan vuokrata kesämökki -ilmoituksia, kertoo Iltalehti. Palvelu on alkanut estää tällaiset ilmoitukset, koska liikkeellä on niin paljon huijareita.

Torin vertaiskauppatuntija Laura Kuusela kertoo Iltalehdelle, että vuokramökkien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti korona-aikana.

– Valitettavasti tämä on tuonut lieveilmiönä sen, että huijaustapaukset ovat lisääntyneet. Halutaan-ilmoitukset ovat huijareiden näkökulmasta hyviä, sillä he voivat ottaa suoraan yhteyttä ihmisiin ja yrittää näin saada rahaa uhreilta, Kuusela sanoo jutussa.

Huijarit voivat julkaista myös omia ilmoituksia Torissa. Huijarit kaupittelevat verkkopalstoilla tyypillisesti mökkiä, jota joko ei ole olemassakaan tai jonka omistaa joku muu.

Kuusela vinkkaa Iltalehdessä, että hälytyskellojen pitäisi soida, jos vuokranantajalla on kiire saada maksu tai jatkaa keskustelua Torin ulkopuolella. Myöskään liian hyvältä kuulostavat tarjoukset usein eivät ole totta.

Tori.fi on jo aiemmin estänyt halutaan ostaa lemmikki -ilmoitukset. Tähän syynä on korona-ajan lemmikkibuumin lieveilmiö. Kuusela kertoo Iltalehdelle, että Tori ei halua edistää pentutehtailua.