Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkon myynti kutistuu Helsingissä kesällä – Uudenmaan kesäkaupungeissa puolestaan tiettyjen juomien menekki kasvaa jopa yli 200 prosenttia

Kesä laskee Alkon pääkaupunkiseudun myymälöissä niin myytyjä litramääriä kuin asiakasmääriäkin.

Uudenmaan kesäkaupungeissa matkailijavirrat sen sijaan näkyvät myös Alkon myynnissä. Inkoo pitää maakunnan kesän ykkössijaa myyntilitrojen kasvussa.

Pääkaupunkiseudun myymälöiden litramyynti vähenee arvion mukaan kesällä neljä prosenttia ja asiakasmäärät viisi prosenttia. Valtakunnallisesti Alkon litramyynti kasvaa kesäkuukausina 14 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla myynnissä korostuvat erityisesti roseeviinit, joiden menekki paisuu 190 prosenttia. Myös longdrinkit ja siiderit nousevat, tosin roseeta huomattavasti vähemmän. Punaviinien myynti laskee melkein kolmanneksen.

Helsingin ydinkeskustan liikkeistä moni on lopettanut tai harkinnut lopettamista, kun korona ja etätyöt ovat vähentäneet asiakkaita. Alkossa odotetaan kotimaisten matkailijoiden tuovan piristystä.

– Me Alkossa uskomme alueen tulevaisuuteen ja haluamme olla mukana kehittämässä myös Helsingin keskustan elinvoimaisuutta. Tänä kesänä odotamme erityisesti kotimaisten matkailijoiden löytävän alueen palvelut sekä tapahtumat. Sama ilmiö näkyi pienessä mittakaavassa jo viime kesänä ja tälle odotamme nyt jatkoa, kertoo palvelujohtaja Tatu Vanninen tiedotteessa.

Vannisen mukaan Helsingin keskustassa erityisesti Vanhan Kauppahallin ja Espan myymälät viehättävät kesävieraita ja niiden asiakasmäärät kasvavat verrattuna pääkaupunkiseudun muihin myymälöihin.

Uudellamaalla asiakkaita vetävät ja myyntilitroja kasvattavat kesällä erityisesti Inkoon, Hangon ja Tammisaaren myymälät. Niissäkin näkyy roseen suosio.

Alkon myymälöiden litramyynti Uudellamaalla kasvaa 17 prosenttia. Roseeviinit nousevat yli 250 prosenttia, longdrinkit melkein 60 prosenttia ja kuohu- sekä valkoviinit yli 40 prosenttia. Punaviinien myynti putoaa seitsemän prosenttia.

Alkoholittomien juomien myynti kasvaa Uudellamaalla 38 prosenttia.

Lomakausi näkyy erityisesti Inkoon, Hangon ja Tammisaaren myyntilitroissa.

– Inkoossa ja Hangossa tehdään noin 40 prosenttia vuoden myynnistä kesällä. Asiakasmäärät kasvavat näillä paikkakunnilla reilut 60 prosenttia, kun koko maakunnassa asiakasmäärä kasvaa yhdeksän prosenttia, kertoo palvelujohtaja Pirjo Hirvonen tiedotteessa.

Kesäasiakkaat ovat löytäneet myös Alkon verkkokaupan.

– Tuotteet voi tilata verkkokaupan kautta itselle sopivaan myymälään tai noutopisteeseen. Uudellamaalla meillä on kahdeksan noutopistettä, sanoo Hirvonen.

Hänen mukaansa merkittävää kasvua verkkokauppanoudoissa on Inkoossa, Hangossa ja Karkkilassa.