Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

8,6 kiloa marihuanaa, 765 g amfetamiinia... Poliisi löysi viikon tehovalvonnassa typerryttävän määrän huumeita ja otti kiinni yli 250 epäiltyä

Yhä useampi istuu huumepäissään myös rattiin.

Huumeidenkäyttö on lisääntynyt Suomessa ja yhä useampi lähtee huumepäissään liikenteeseen. Tämä tuli esiin, kun Suomen poliisilaitokset pitivät huumerikostorjunnan tehovalvonnan touko-kesäkuun vaihteessa.

Viikon aikana poliisi otti kiinni eri puolilla Suomea kaikkiaan 265 rikoksesta epäiltyä ja tavoitti samalla myös 32 etsintäkuulutettua. Epäillyistä 11 oli alle 18-vuotiaita. Valtaosalla epäillyistä oli taustallaan myös aiempaa huumausainerikollisuutta: vain 27 oli poliisille uusia kasvoja.

Valvonnassa poliisi takavarikoi kaduilla ja asunnoissa muun muassa 8,6 kilogrammaa marihuanaa, 377 kannabiskasvia ja 765 grammaa amfetamiinia. Huumaavia lääkkeitä kadulta poistui noin 740 kappaletta.

Rikoshyötynä poliisi takavarikoi noin 16 000 euroa käteistä rahaa ja lisäksi takavarikkoon päätyi vielä 6 ampuma-asetta.

Rikoksiakin kirjattiin melkoinen määrä: muun muassa 94 huumausainerikosta, 11 törkeää huumausainerikosta, 79 liikennejuomusta, 2 väkivaltarikosta ja 13 omaisuusrikosta. 33 tapauksen poliisi epäilee liittyvän huumeiden nettikauppaan.

Rikosten määrä oli nyt suurempi kuin viime vuoden tehovalvonnassa, vaikka viime vuonna valvonta-aika oli kaksi viikkoa. Tuolloin valvonta ajoittui syksyyn.

– Valvonnan kohdentaminen ja siihen käytettävissä olevat resurssit vaikuttavat olennaisesti ilmitulleiden ja paljastettujen huumerikosten määrään. Tuloksista voidaan kuitenkin arvioida, että huumausaineiden käyttömäärät ovat edelleen kasvussa, sanoo tiedotteessa rikosylikomisario Kari Siivo Poliisihallituksesta.