Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mikä on normaalia? – Vaskivuoren lukion goottihenkinen musikaali vastaa ja marssittaa lavalle tutun tummanpuhuvan perheen

Vaskivuoren lukioiden musikaaliproduktioiden tason ja niiden vaatiman työmäärän tuntien olisi ollut suuri sääli, jos viime tammikuulle alun perin aiottu esitys olisi mennyt hukkaan.

Onneksi niin ei nyt käynyt, vaan The Addams Family sai kuin saikin ensi-iltansa eilen kulttuuritalo Martinuksessa. Poikkeusolojen aiheuttaman lykkääntymisen vuoksi lähes sadan opiskelijan esitystä harjoiteltiin viime vuoden elokuusta lähtien.

– Uhka koko teoksen peruuntumisesta tuntui katastrofaalisen epäreilulta sekä työryhmää että erityisesti nuoria kohtaan. He ovat eläneet teoksen mukana joka solullaan, musikaalin ohjaaja Hanna Lekander toteaa esitystiedotteessa.

– On todella upeaa, että saimme tämän huikean teoksen kaikkien nähtäville, kuten kuuluukin.

Esitys on merkittävä myös siksi, että se on 30. Vaskivuoren lukion tekemä musikaali.

The Addams Familyn hulvattomat perheenjäsenet putkahtivat alkujaan maailmaan sarjakuvahahmoina. Niiden pohjalta syntyi 1960-luvulla tv-sarja ja vuonna 1991 ensimmäinen elokuva, jossa loistaviin roolisuorituksiin ylsivät muun muassa Anjelica Huston, Raúl Juliá, Christopher Lloyd ja tuolloin lapsitähdeksi noussut Christina Ricci.

Musikaalina tarina soi ensimmäisen kerran Chicagossa ja ja vuotta myöhemmin, eli 2010, Broadwaylla. Suomessa ensimmäiseksi toteuttajaksi ehti Tampereen Työväen Teatteri.

Vaikka goottisuutta henkivät Addamsit ja yli 60 vuotta sitten syntyneen klassikkomusikaali Sound of Musicin melko kiiltokuvamainen Trappin perhe ovat keskenään kuin yö ja päivä, molempia täysin eri lähtökohdista ja eri aikakausina syntyneitä musikaaleja yhdistää se, että kummassakin omalla tavallaan puolustetaan samankaltaisia arvoja.

Trappit pistävät kampoihin kansanryhmiä parempiin ja huonompiin erotelleille natseille, kun taas Addamsit viestivät mustan huumorinsa keinoin, että erilaisuus ja normaalius ovat vain käsitteitä, jotka on luotu ylitettäviksi.

Molemmissa teoksissa kuuluu vahvasti myös naisen ääni.

The Addams Family -musikaali kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36). Seuraavat esitykset ke 16.6. klo 19, to 17.6. klo 13 sekä 19, pe 18.6. klo 19, la 19.6. klo 13 sekä 19 ja su 20.6. klo 13 sekä 19. Loput esitysajat sekä livestreamit: vaskivuorenesitykset.fi . Lippuja saa Lippuautomaatti -verkkopalvelusta, ovella ei ole myyntiä.