Muistathan tämän: Keravan uuden asetinlaitteen käyttöönotto aiheuttaa huomattavia muutoksia Z-junien kulkuun 21.6. alkaen

Keravalla otetaan käyttöön uusi raideliikenteen turvallista kulkua varmistava asetinlaite 21. kesäkuuta alkaen.

Kesän aikana tehtävällä, kahdeksaan työvaiheeseen jaetulla käyttöönotolla on merkittäviä vaikutuksia Z-junien kulkuun kolmessa eri työvaiheessa kesä–heinäkuussa.

Ensimmäisen ja toisen työvaiheen aikana 21.6.–6.7. sekä uudelleen neljännessä työvaiheessa 16.–22.7. suurin osa Z-junista liikennöidään vain Lahden ja Haarajoen välillä. Kouvolan ruuhkajunat ajetaan kuitenkin Helsinkiin ja Helsingistä Kouvolaan asti, samoin kuin aamun ensimmäiset ja illan viimeiset vuorot.

Kun Z-junia perutaan Helsingin ja Haarajoen väliltä, järjestetään Keravan ja Haarajoen rautatieasemien välille korvaava bussikuljetus (linja 979X). Bussit ajetaan kerran tunnissa asemien välittömässä läheisyydessä olevilta linja-autopysäkeiltä. Keravan ja Haarajoen asemille on sijoitettu opasteita ohjaamaan matkustajat korvaavaan bussiin.

Helsingin suuntaan Keravalta ei järjestetä peruttuja Z-junia korvaavia bussiyhteyksiä. Aikataulut on kuitenkin suunniteltu niin, että Keravalla bussin 979X ja nopeiden R-junien välillä vaihtaminen on sujuvaa.

Matkustajia kehotetaan suunnittelemaan omaa matkantekoaan etukäteen ja varaamaan matkustamiseen tavallista enemmän aikaa. Lisäksi matkustajia pyydetään huomioimaan, että Z-junien matka-aika Helsingin ja Lahden välillä on noin 6–8 minuuttia normaalia pidempi 15.8. asti.

Keravalla käynnistyy yksi Suomen suurimmista raideliikenteen turvalaitejärjestelmän käyttöönotoista.

– Käyttöönottoprosessi on suunniteltu huolellisesti yhdessä rautatieliikenteen muiden toimijoiden kanssa ja olemme pyrkineet minimoimaan matkustajaliikenteen häiriöt. Käyttöönotto vaatii kuitenkin ajoittain raiteiden sulkemisia, minkä vuoksi kaikkia junavuoroja ei valitettavasti ole mahdollista liikennöidä, projektipäällikkö Riitta Parviainen Väylävirastosta kertoo.

Muista asetinlaitteen käyttöönoton aikaisista junaliikenteen muutoksista löytyy tietoa Väyläviraston edellisestä tiedotteesta täältä.

Käyttöönoton käynnistyessä poikkeusliikenteestä ja työn etenemisestä tiedotetaan Väyläviraston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Keravalla tehtäviä töitä voi seurata Facebookissa. Lisäksi HSL ja VR tiedottavat matkustajaliikenteen muutoksista verkkosivuillaan sekä omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Matka-aika pitenee, vuoroja perutaan – Lähiliikenteessä on nyt paljon muutoksia ratatöiden vuoksi

Väylävirasto: Uudenmaan ratatyöt vaikuttavat kesällä matkustajaliikenteeseen – K- D- ja Z-juniin tulossa harvennettuja ja peruutettuja vuoroja

Keravalla tehtävä turvallisuustyö vaikuttaa huomattavasti kesän raideliikenteeseen: "Matkantekoon kannattaa varata tavallista enemmän aikaa"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut