Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kaupungin pitää torjua rottaongelmaa omilla maillaan" – lautakuntapomo patistaa Vantaata noudattamaan itse asettamiaan määräyksiä ja siistimään Apilapuiston

Vantaan kaupungin täytyy palauttaa Koivuhaan Apilapuisto asemakaavan mukaiseen virkistyskäyttöön mahdollisimman rivakasti, sanoo Vantaan ympäristölautakunnan puheenjohtaja Maija Rautavaara (vihr.).

Rautavaara pitää kiusallisena sitä, että kaupunki on läjittänyt puistoalueelle maata ja varastoinut haketettavaa puuta vastoin kaavamääräyksiä.

– Sellainen toiminta antaa väärän signaalin myös muille toimijoille, että kaavamääräyksiä ei tarvitsisi noudattaa, Rautavaara sanoo.

Rautavaaran mukaan Apilapuiston puhdistamisesta on käyty ympäristölautakunnassa epävirallisia keskusteluja. Hän kertoo olleensa puheenjohtajan roolissa yhteydessä asiasta vastuussa olevaan kaupungin kaduista ja puistoista vastaavaan palveluun sekä rakennusvalvontaan, joka valvoo kaavamääräysten noudattamista.

Viralliseksi lautakunnan lista-asiaksi Apilapuistoa ei ole toistaiseksi otettu, sillä se olisi Rautavaaran mukaan voinut hidastaa prosessia.

Vantaan Sanomat kertoi kesäkuun alussa, että kaupungin kaduista ja puistoista vastaava palvelu on läjittänyt Apilapuistoon isoja maakasoja (VS 2.6.). Lisäksi puistossa haketetaan puuta.

Luvaton toiminta rassaa läheisen omakotialueen asukkaita. Asukkaat epäilevät myös, että läjityskasoihin on pesiytynyt rottayhdyskunta, joka on paennut Apilapuistoon lähistön rakentamisen tieltä.

Asukkaita on kismittänyt, että kaupunki patisti heitä koteihin jaetulla ohjeella puhdistamaan omat tonttinsa, jotta risukasat tai muu mahdollinen jäte ei houkuttelisi rottia.

Maija Rautavaara sanoo, että virkareittiä tehty tonttien siistimisohjeistus on yleisesti tarpeen, jotta rotilla ei olisi houkutusta tulla omakotialueelle.

Toisaalta Rautavaara painottaa, että kaupunki ei voi sälyttää omaa vastuutaan rottaongelman torjumisesta asukkaille.

– Kaupungin pitää torjua rottaongelmaa omilla maillaan, Rautavaara sanoo.

Vantaan kaduista ja puistoista vastaavan palvelualueen kaupungininsinööri Henry Westlin sanoi kesäkuun alussa, että Apilapuisto on tyhjennetään ja siistitään tämän vuoden loppuun mennessä. Korvaava paikka läjitysmaiden varastointiin on Westlinin mukaan löydetty Hakkilasta.

LUE MYÖS: Kaupunki teki puistosta luvattoman maanläjityspaikan – Asukkaat: Kasoissa asuvat rotat tunkeutuvat omakotialueelle