Vantaankosken seurakunta luopui lasten ja perheiden kerhotilasta säästösyistä – "Tällaiset päätökset eivät ole helppoja"

Kerhotilassa on järjestetty pääasiassa lasten ja perheiden toimintaa. Vantaankosken seurakunta

Vantaankosken seurakunnan käytössä ollut Vantaanlaakson kerhotila suljettiin kesäkuun alussa, kertoo Vantaan seurakunnat tiedotteessaan. Seurakunta luopui tilan käytöstä säästösyistä. Myös toiminnan tarpeet alueella ovat muuttuneet.

Vantaanlaakson kerhotila Naapurinkujalla on ollut yksi Vantaankosken seurakunnan kuudesta toimipisteestä. Siellä on järjestetty pääosin lasten ja perheiden toimintaa.

– Seurakuntien verotulot vähenevät, ja on välttämätöntä luopua isosta kiinteistömassasta. Näitä keskusteluja käydään jokaisessa Vantaankin seurakunnassa, sanoo Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen tiedotteessa.

Vantaanlaakson kerhotilasta luopumisen katsottiin haittaavan toimintaa vähiten.

– Olemme katsoneet tarkasti toiminnan kokonaismäärää suhteessa kuhunkin toimipisteeseen. Esimerkiksi kerholaisten määrä Vantaanlaakson alueella on vähentynyt. Iltapäiväkerhoille kerhotilan sijainti ei ole ollut paras mahdollinen, koska se on ollut melko kaukana koulusta, Pöntinen toteaa.

– Tiedostamme seurakunnassa myös sen, että Vantaanlaakso on monelle alueen asukkaalle ollut rakas ja merkittävä toimipiste. Tiloista luopuminen tuo mukanaan myös harmia ja kaipaustakin. Siksi tällaiset päätökset eivät ole helppoja, vaikka ne ovatkin tarpeellisia, Pöntinen sanoo.

Vantaankosken seurakunnan toiminta jatkuu yhä lähialueilla. Vantaanlaaksoa lähinnä olevat seurakunnan toimipisteet ovat Kaivosristi Kaivokselan ostoskeskuksen tuntumassa ja Martinristi Martinlaaksossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut