Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköauton voi nyt ladata Tallinnan risteilyn aikana Länsisatamassa – täältä löydät latauspisteet

Helsingin Länsisatamaan alkuvuodesta 2021 valmistuneeseen satamaparkkitaloon on asennettu 18 uutta sähköautojen latauspistettä, joten sähköauton lataus onnistuu nyt myös laivamatkan aikana.

Uudet latauspisteet ovat osa satamaparkkitalon 730 pysäköintipaikan kokonaisuutta, joka palvelee ennen kaikkea Länsisataman laivamatkustajia, mutta myös alueen yrityksiä, asukkaita ja alueella vierailevia autoilijoita.

Uusi satamaparkkitalo on suunniteltu palvelumuotoilun menetelmin, ja se on myös iso digitaalinen ja palvelukokemuksellinen harppaus Helsingin satamalle.

– Satamaparkkitalo on saanut käyttäjiltä kiitosta helppoudesta, ja uudet sähkö- ja hybridiautojen latauspisteet olivat luonnollinen lisä moderniin pysäköintikokemukseen. Mikäli tarve latauspisteille kasvaa, niitä on mahdollista vielä lisätä, Helsingin sataman matkustajaliiketoiminnan matkustajapalveluiden ja kiinteistökehityksen tiiminvetäjä Marika Pauli kertoo.

Osa sähköautojen latauspisteistä on drive-in-paikoilla, joissa kuka tahansa voi ladata sähköautonsa uusiutuvalla sähköllä. Latauspisteet on toimittanut julkisen kilpailutuksen voittanut energiayhtiö Helen.

– Panostamme valtakunnallisen verkoston rakentamiseen valtateiden varsille, kasvukeskuksiin ja liikenteen solmukohtiin. On hienoa, että voimme olla mahdollistamassa latauspalveluiden tarjoamista laivamatkustajille yhdessä Helsingin sataman kanssa, Helenin ratkaisuliiketoiminnasta vastaava johtaja Sari Mannonen sanoo.

Helsingin satama ostaa Heleniltä latauspalvelun, latauspisteiden ylläpidon ja huollon. Latauspisteiden käytöstä ja käytön hinnoittelusta vastaa Helsingin satama.