Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vältä tätä hetkeä, jos haluat ostaa juhannusruuat tungoksetta – yksi ryntäys yhä yli muiden

Kaupat: Korona ja pitkät aukioloajat ovat tasoittaneet ruuhkahuippuja, mutta suurin osa tekee juhannusostoksensa edelleen aatonaattona, kun työaika on ohi.

Koronasta ja pidennetyistä aukioloajoista johtuen juhannuskauppa jakautuu nykyään aiempaa useammalle päivälle, mutta suurin asiakasryntäys on edelleen odotettavissa loppuviikosta.

Näin arvioivat K-Citymarket-kauppias Juuso Österman sekä prismajohtaja Kai Narinen.

Vilkkain myyntipäivä on perinteisesti ollut torstai. Sekä Österman että Narinen uskovat saman trendin jatkuvan myös tänä vuonna.

– Ehdottomasti torstai tulee olemaan kiireisin päivä, varsinkin siinä vaiheessa kun ihmiset pääsevät töistä. Sen lisäksi kiireisiä tunteja eletään vielä perjantaina aamupäivällä, Österman toteaa.

Narinen puolestaan uskoo, että asiakasliukumaa tulee torstailta siirtymään myös keskiviikolle ja jopa tiistaille.

– Nämä lämpimät ilmat voivat tosin saada aikaan sen, että ihmiset lähtevät ostosreissulle normaalia myöhempään tai vaihtoehtoisesti aikaisin aamulla, hän pohtii.

Alamme olla keskellä suurinta mansikkasesonkia.

Jos suurimmilta ruuhkilta haluaa välttyä, kannattaa ostokset tehdä mahdollisuuksien mukaan jo alkuviikosta, Österman vinkkaa.

– Tiistai sekä vielä keskiviikkokin tulevat olemaan jonkin verran rauhallisempia päiviä kuin torstai. Siinä voi säästää omia hermoja. Keskiviikkona ostetuissa ruoissa päiväyksetkin riittävät hyvin juhannukseen saakka, ja torstaina on aika paljon mukavampi vain lähteä juhannuksen viettoon, hän sanoo.

Narisen mukaan myös laajennettuja aukioloaikoja kannattaa käyttää hyväkseen.

Narisen mukaan yöostoksilla on käynyt ihmisiä hyvin.

– Puolenyön jälkeenkin käy vielä hyvin porukkaa, ja tuntitasolla kun seuraamme asiakasvirtaa, niin joka tunnille kyllä riittää asiakkaita. Ostoksilla käyvät esimerkiksi vuorotyötä tekevät ja kesällä toki ihmiset liikkuvat ylipäänsä myöhempään, Narinen toteaa.

Östermanin ja Narisen mukaan tämän vuoden juhannusmyynnin valmistelu on mennyt hyvin samalla tavalla kuin viime vuonna. Ainoan suuremman eron ovat tehneet viime aikojen erittäin lämpimät ilmat.

Ilmoista johtuen esimerkiksi juomia ja jäätelöä on myyty poikkeuksellisen paljon.

Myös mansikkasato on kypsynyt selvästi viime vuotta nopeammin.

– Viime vuonna tässä vaiheessa saimme myyntiin vasta ensimmäisiä rasioita kotimaista mansikkaa, kun nyt alamme olla jo keskellä suurinta sesonkia. Tällä viikolla pääsemme myymään jo viiden kilon laatikoitakin, Österman toteaa.