Tikkurilan jättiterassi sai haastajan lännestä – Myrtsin ravintolayrittäjä muutti rauhattomana pidetyn Paalutorin pergolan viherkeitaaksi, jolla pelataan kesäpelejä ja kuunnellaan livemusaa

Terassit: Tänä kesänä vantaalaisilla on mistä valita.

Myyrmäkeläiset Anja ja Juhani Saalo viettivät hellepäivää Paalutorin uudella terassilla. Ravintoloitsija Tomi Puikkonen (oik.) tarjoili valkoviiniä. Mikko Välimaa

Mikko Välimaa

Ravintoloiden kesäterasseista on tullut tänä kesänä todellinen ilmiö. Vantaan Sanomien sisarlehti Helsingin Uutiset laski äskettäin, että Helsingissä jo kahdeksan terassikeskittymää kilpailee asiakkaista, kun mukaan lasketaan uudet ja vanhat terassikeitaat.

Myös vantaalaisilla on nyt valinnanvaraa, sillä Myyrmäen Paalutorille avautui täksi kesäksi reippaasti viime vuodesta kasvanut, 200-paikkainen terassialue.

Ruuan, juoman, musiikin ja viihtyisän oleskelun lisäksi vehreiden kasvien koristama terassi houkuttelee kävijöitä useilla erilaisilla aktiviteeteilla.

Paalutorilla voi heittää tikkaa, pelata mölkkyä tai petankkia, ja jopa neppisautoradan saa tehtyä hiekkakentälle.

– Kesäpeleihin tuli toive asiakkailta ja kuuntelimme heitä. Terassilla voi nyt viettää aikaa ystävien kanssa pidempäänkin, auringossa tai varjossa pelaten tai istuskellen, sanoo terassia pyörittävä ravintoloitsija Tomi Puikkonen.

Aktiviteetteja varten alueelle rakennettiin hiekkakenttä, jonne tuotiin 6 000 kiloa hiekkaa.

Tässä on jouduttu todella tiukkaan paikkaan samaan aikaan, kun on pitänyt innovoida uutta.

Ravintoloitsija Tomi Puikkonen on ideoinut terassille neppikseen, mölkkyyn tai vaikka petankkiin sopivan hiekkaradan. Mikko Välimaa

Myyrmäessä asuvat Anja ja Juhani Saalo kehuivat etenkin terassin viherkasveja. Pariskunta on mielissään, että kotikulmille avautuu viihtyisiä ruoka- ja juomapaikkoja.

– Pyrimme suosimaan lähistön ravintoloita. Silloin tällöin saatamme piipahtaa kauempana, ja suuntana on Helsinki, hellepäivänä Paalutorin terassille valkoviiniä nauttimaan saapuneet Saalot kertoivat.

Parikymmentä vuotta Vantaalla viihtynyt pariskunta asui aiemmin Kannelmäessä.

– Täällä Myyrmäessä viihdymme, kun palvelut ovat lähellä, Anja Saalo sanoi.

Paalutorin kesäterassin synnyssä apuna oli Vantaan kaupunki, jolta heltisi lupa torin pergolan ottamisesta terassikäyttöön.

Puikkosen mukaan ratkaisu on rahoittanut Paalutoria, kun pergolan alla aiemmin aikaa viettäneet torinmiehet ja -naiset siirtyivät sivummalle.

– Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun minua on kiitelty. Kiitosta on tullut myös poliisilta, sanoo Puikkonen.

Toisaalta Puikkonen sanoo, että häntä hieman säälittää terassin tieltä siirtyneiden ihmisten kohtalo. Hän kertoo aiemmin auttaneensa heitä antamalla ruokaa.

Puikkosen mukaan Paalutorin pitää olla kuitenkin Myyrmäen paraatipaikka.

– Nyt se on sellainen, ja ihmiset ovat löytäneet tänne. Viime viikolla myynti sujui yli odotusten.

Myyrmäen Paalutoriä elävoittää tänä kesänä kokonaan vantaalaisin voimin pyöritettävä kesälava, joka pilkottaa taustalla. Tapahtumia on tulossa viitisenkymmentä. Mikko Välimaa

Itä-Vantaan Tikkurilaan täksi kesäksi avattu Patio-jättiterassi tarjoilee kävijöille live-esiintymisiä.

Patio on ollut alkukesän puheenaihe kaupungissa, mutta lännessä ei jäädä pekkaa pahemmaksi. Myyrmäen Paalutorilla on luvassa peräti 50 kaikille avointa kesätapahtumaa.

Tapahtumat keskittyvät Paalutorin kesälavalle, joka toteutetaan kokonaan vantaalaisin voimin. Tuotannosta vastaa Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu.

Tomi Puikkonen kertoo, että Paalutorin kesäterassi on Vantaan kesälavan yhteistyökumppani.

Terassilla on myös omaa ohjelmaa, sillä oma deejii esiintyy perjantai- ja lauantai-iltapäivisin.

Puikkonen on Paalutorista todella innoissaan, ja intoon on syynä sekin, että takana on erittäin rankka koronatalvi.

Wanda's- ja Waski-ravintoloistaan tunnettu mies sanoo, että ensimmäinen koronakevät 2020 tuntuu nyt kuin lastenleikiltä, kun sitä vertaa päättyneen talven kurimukseen.

Hallituksen tiukan terveyslinjan takia ruokaravintolat kärsivät isoja menetyksiä. Puikkonen ynnää tappioikseen jopa kuusinumeroisen summan.

– Sanotaan niin, että strategista johtajuutta ei ollut muualla kuin lyhyen tähtäimen terveyspäätöksissä. Tässä on jouduttu todella tiukkaan paikkaan samaan aikaan, kun on pitänyt innovoida uutta, Puikkonen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut