Ovatko Apilapuistoon luvattomasti kasatut ja helteiden kuivettamat puukasat paloturvallisuusriski? – pelastuslaitoksen mukaan vastuu on Vantaan kaupungilla

Apilapuistoon on kasattu luvatta korkeita puukasoja ja tuotu läjitysmaita. Tiina Örn

Mikko Välimaa

Koivuhaan Apilapuistoon luvatta kasattujen puuläjien paloturvallisuus askarruttaa alueen asukkaita. Kuka vastaa vahingoista, jos helteiden kuivettamat puut syttyvät salamoinnista tai ne sytytetään ilkivaltaisesti?

Vantaan Sanomat pyysi Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta arvioimaan kysymystä.

Vanhempi palotarkastaja Katja Luoma kertoo sähköpostitse, että vastuullinen asianosainen puiston siivoamisessa on lehtitietojen perusteella Vantaan kaupunki, jonka Luoma arvioi ryhtyneen toimiin asiassa.

– Toimittamienne lehtitietojen perusteella vaikuttaisi siltä, että toimenpiteisiin on asianosaisten viranomaisten toimesta ryhdytty sovitun aikataulun puitteissa, Luoma vastaa sähköpostitse.

Luoma tutustui Apilapuisto tilanteeseen Vantaan Sanomien kirjoittamien lehtijuttujen pohjalta.

VS on kertonut aiemmin, että Vantaan ympäristölautakunnan puheenjohtaja edellyttää puiston siivoamista . Kaupungin rakennusvalvontapäällikkö puolestaan sanoo, että mikäli puiston siivoamiseen ei ryhdytä, voi rakennusvalvonta asettaa uhkasakon.

Apilapuisto on Vantaan kaupungin omistuksessa, ja kaupunki on läjittänyt sinne maata sekä kasannut puuta vastoin tontin kaavamääräyksiä.

Puiston lähellä asuva asukas epäilee kaupungin lupausta siivota puiston läjitysmaat ja puukasat. Hän katsoo, että puiston siistiminen pitäisi aloittaa saman tien, eikä toimia pidä venyttää loppuvuoteen.

Vantaan kaduista ja puistoista vastaavan palvelualueen kaupungininsinööri Henry Westlin sanoi aiemmin VS:lle, että puisto tyhjennetään ja siistitään tämän vuoden loppuun mennessä.

Katja Luoman mukaan pelastuslaitos saa ajoittain tiedusteluita rakentamattomien tonttien ja maa-alueiden käytöstä. Tonteille on toisinaan tuotu jätteitä tai kerätty maa-aineksia, joiden ympäristölle aiheuttamat haitat mietityttävät lähialueiden asukkaita.

– Useimmiten toimivaltainen viranomainen tämän tyyppisissä asioissa on joku muu viranomainen (kuin pelastuslaitos), kuten ympäristö- tai rakennusvalvontaviranomainen. Näin ollen pelastusviranomainen ei voi ottaa kantaa asiaan, vaan ohjaa asiaa oikealle taholle, Luoma kertoo sähköpostitse.

LUE MYÖS:

"Kaupungin pitää torjua rottaongelmaa omilla maillaan" – lautakuntapomo patistaa Vantaata noudattamaan itse asettamiaan määräyksiä ja siistimään Apilapuiston

Kaupunki teki puistosta luvattoman maanläjityspaikan – Asukkaat: Kasoissa asuvat rotat tunkeutuvat omakotialueelle

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut