Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa Cupiin osallistuvilla pelaajilla on asenne kohdillaan: 9-vuotiaat Aaron ja Eemil mielivät maaleja ja voittoja, mutta tappiokaan ei lannista – "Aina ei voi voittaa"

EM-kisat ovat edelleen käynnissä, mutta vähintään yhtä mahtavaa jalkapallojuhlaa on luvassa Vantaalla, kun yli 150 joukkueen Vantaa Cupia pelataan torstaista alkaen neljänä päivänä.

Vantaan Jalkapalloseuran Aaron Pokka ja Eemil Eronen ovatkin enemmän kuin valmiita oman seuransa järjestämään turnaukseen. Toissa viikonloppuna 9-vuotiaat futaajat kisasivat Tampereella Ilves Cupissa, jossa heidän joukkueensa saavutti kuudennen sijan.

– Pelasimme Viikinkien kanssa tasapelin 2–2, voittaja piti ratkaista arvalla, pojat kertovat alkulohkossa syntyneestä tilanteesta, joka ratkaisi sen, että turnauksen sijojen 1–4 sijaan joukkue päätyi pelaamaan sijoista 5-8.

Arpaonnea ei kuitenkaan sen pitempään harmitella.

– Pelaamassa oli 16 kovatasoista joukkuetta, joten sijoitus oli kyllä erinomainen, valmentaja Väinö Kuosmanen vahvistaa.

Aaron ja Eemil ovat kumpikin pelanneet jo muutaman vuoden. Heistä futiksessa parasta on tehdä maaleja ja voittaa pelejä, mutta asenne tappioonkin on konkareilla kohdillaan.

– Kyllä tappio aina vähän harmittaa, mutta jos se jotakuta alkaa harmittaa oikein kovasti, niin kyllä me sitten menemme siihen viereen ja sanomme, että seuraavassa pelissä on sitten taas mahdollisuus voittaa, Aaron selvittää.

– Jos on joku tärkeä matsi, vaikkapa finaali, niin eihän tappio kivalta tunnu. Mutta aina ei voi voittaa, Eemil jatkaa.

Häviön kohtaaminen otetaan huomioon myös valmennuksessa.

– Sen kokemista harjoittelemme käytännössä joka viikko, Kuosmanen toteaa.

Hämeenkylässä asuvat pojat ovat kavereita myös jalkapallokentän ulkopuolella. Heidän mielestään Vantaa Cupiin osallistuminen on kivaa ja jännää.

– Siellä tulee vastaan kovia nimiä, Eemil tietää.

Kilpaileminen on tapahtumassa osa hauskanpitoa, ja vaikka kaikki innokkaat pelaajanalut mielivät voittoja, valmentajan vinkkelistä ensisijaiseksi tavoitteeksi ei nouse sijoitusten jahtaaminen.

– Tärkeintä olisi se, että pelimme näyttäisivät sen mukaisilta, miten olemme asioita harjoitelleet, Kuosmanen kiteyttää.

Omista harjoituksista ja peleistä huolimatta pojat ovat ehtineet seurata myös EM-kisoja. Aaron sanoo olevansa Suomen menestykseen tyytyväinen, maalivahti Lucas Hradetsky saa molemmilta kehuja.

– On kyllä kova pelaaja, Aaron hehkuttaa.

– Piti hyvin joukkuetta kasassa, Eemil lisää.

Vantaa Cupin 1.–4. heinäkuuta pyöriviä pelejä pelataan Tikkurilassa, Kartanonkoskella ja Vapaalanaukeen kentällä. Mukana on tuhansia 7–13-vuotiaita lapsia, niin poikia kuin tyttöjä.

Lue myös:

Tomi Maanoja palasi kasvattiseuraansa Vantaalle: "Aloitin jalkapallon VJS:ssä Vapaalanaukeen kentällä, jolla ehkä ensi kesänä pelaamme kotipelejä – se olisi todella poeettista"

Vantaa Cup pelataan Myyrmäessä ja Tikkurilassa – mukana nimekkäitä palkinnonjakajia