Mielipide: Pitikö Ratatien yli kulkevan turhan sillan suunnittelua varten kaivaa pensaatkin ylös parhaaseen kukinta-aikaan?

Männistönpolun asukas

Kirjoittaja pitää suunniteltua kevyen liikenteen ylikulkusiltaa tarpeettomana rahan tuhlauksena.

Dixiä vastapäätä Tikkurilan Ratatiellä mittailtiin monena päivänä liikennettä kuluvan vuoden huhtikuun alussa. Mittaaja kertoi, että Ratatien yli Männistönpolun ja Dixin välille ollaan suunnittelemassa ylikulkusiltaa.

Nyt on laitettu vielä suurempi ”vaihde” päälle. Kesäkuun 15.–17. päivänä tutkittiin monen koneen ja henkilön voimin maaperää siltaa varten ja samalla kaivettiin kukkivat pensaat ylös.

Pitikö juuri nyt alkaa kaivaa, kun pensaat kukkivat? Ne oli laitettu operaation jälkeen takaisin, mutta kukat ehtivät kuihtua ja hellekin koettelee kaivamisen heikentämiä pensaita.

Kalliiden ja tarpeettomien ratahankkeiden lisäksi Vantaalla näyttää olevan rahaa tuhlattavaksi tarpeettomaan kevyen liikenteen ylikulkusiltaan. Se rumentaa maisemaa ja huonontaa muun muassa Ratatien ja Männistönpolun kulmassa olevan talon asukkaiden asumisviihtyisyyttä ja näköalaa.

Tämä ei vaikuta siltä, mitä Keijo Mäntyharjukin toivoi (VS 19.–20.6.): ”Ei riitä, että Vantaalle saadaan houkuteltua veronmaksajia, heitä kuuluu myöskin kohdella niin, että he tuntevat olevansa tervetulleita ja jäisivät pysyvästi kaupunkiimme.”

Eikö kaupungin pitäisi edesauttaa asukkaittensa asuinalueiden viihtyisyyttä eikä ankeuttaa heidän asuinalueitaan ja rumentaa näköalaa, kuten tämä silta tekisi? Käyttäisikö siltaa edes kukaan? Sillasta saattaa muodostua nuorison istumapaikka. Nytkin jo istuskellaan kapeiden pensasaitojen päällä.

Männistönpolulta pääsee erittäin hyvin Dixiin Ratatien yli katutasossa suojatietä pitkin suurimmaksi osaksi katoksen alla. Jos pyöräparkki olisi suunniteltu tai suunniteltaisiin Asematielle, sieltä pääsisi Ratatien alitse asemalle.

Mitä järkeä on suunnitella alueelle siltaa asukkaiden harmiksi, kun Ratatien ja Asematien kulman (Asematie 1-3) asemakaava on kesken? Eikö kannattaisi suunnitella samanaikaisesti alueen kokonaisuus ja samalla huomioida asuntoalueen viihtyisyys ja käytännöllisyys?

Männistönpolun asukas

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut