Vantaan valtuustoryhmät linjasivat tulevia tavoitteita: kiinteistöveroa ei nosteta, kuntavero säilytetään nykytasolla

Politiikka: Valtuustoryhmät linjasivat tulevan valtuustokauden tavoitteita.

Vantaan valtuustoryhmät pääsivät sopuun yhteisistä talous- ja strategialinjauksista tulevalle valtuustokaudelle.

Kokoomuksen johdolla käydyissä neuvotteluissa valtuustostrategian keskeisiksi tavoitteiksi nostettiin kaupungin elinvoiman vahvistaminen, työllisyystilanteen parantaminen ja vantaalaisten koulutustason nosto.

Lue myös: Miten vaalitulos näkyy Vantaalla jatkossa? – Perussuomalaiset haluavat valtaa pois virkamiehiltä

Neuvotteluissa linjattiin, että kunnallisveroprosentti pidetään nykytasolla (19,00). Sote-uudistuksen myötä Vantaan kuntaveroprosentti laskee valtakunnallisesti määritellyn verran.

Valtuustoryhmät sopivat myös, että yleistä ja vakituiseen asuinrakennukseen kohdistuvaa kiinteistöveroprosenttia ei nosteta.

Sen sijaan ratikasta ei valtuustosopimuksessa linjattu, sillä suunnittelu on kesken. Rakentamispäätös tulee valtuuston hyväksyttäväksi vuonna 2023.

Lue myös: Ratikalle kylmää kyytiä: enemmistö uusista valtuutetuista on ratikkasuunnitelmaa vastaan – "Raitiotie on hidas ja kallis sekä edustaa vanhentunutta teknologiaa"

Toimintamenojen kasvua pyritään rajoittamaan. Lisäksi esimerkiksi kaupungin tarpeetonta omaisuutta on tarkoitus myydä aktiivisemmin. Syksyllä valmistuvassa ohjelmassa linjataan esimerkiksi vapaaksi jäävien kiinteistöjen ja vapaa-ajankiinteistöjen myynnistä.

Valtuustosopimus edellyttää myös, että heti valtuustokauden alussa valtuutetut saavat selvityksen koronaviruksen aiheuttamasta hoitovelasta ja suunnitelmasta sen hoitamiseksi.

Kun selvitys on saatu, on tarkoitus tehdä koko valtuustokauden kattava pitkäaikainen toimenpideohjelma asian saattamiseksi kuntoon.

Lue myös: Kivistö tuplasi valtuustopaikkansa, mutta moni muu kaupunginosa jäi ilman edustajaa – päättäjiä valittiin eniten Itä-Vantaalta

Puolueet sopivat tällä viikolla myös luottamushenkilöpaikkojen jaosta valtuustokaudeksi 2021–2025.

Kokoomus luotsaa jatkossa kaupunginhallitusta. Puolue sai myös valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan nimittää keskuudestaan SDP.

Vantaan kolmanneksi suurin puolue perussuomalaiset sai sekä kaupunginhallituksen että valtuuston toisen varapuheenjohtajan paikan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut