Juhannuksen juhlijoiden ja futisfanien tartunnat kaksinkertaistivat koronaluvut Vantaalla – "Pieniä ryväksiä tuli kesämökeiltä", sanoo ylilääkäri

Vantaan koronailmaantuvuus nousi tällä viikolla. Syynä ovat Pietarista tulleet futisturistit ja juhannuksen vietossa saadut tartunnat. Arkisto/Toni Forssell

Mikko Välimaa

Juhannuksella kesämökeillä saadut tartunnat sekä jalkapallon EM-kisoista Pietarista tuodut tartunnat ovat kaksinkertaistaneet koronaluvut Vantaalla.

Ylilääkäri Kirsi Valtonen Vantaan kaupungilta sanoo, että koronan ilmaantuvuusluku on viimeisten 14 vuorokauden ajalta 58 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Se on hieman korkeampi kuin Espoon ilmaantuvuusluku 50, mutta matalampi kuin Helsingissä.

Valtonen kertoi perjantaina, että koronatartuntoja on paljastanut tällä viikolla keskimäärin 20 päivässä, kun ennen juhannusta niitä oli noin 10 per päivä.

Valtosen mukaan tilanne tartuntojen jäljityksessä on varsin rauhallinen.

– Uudet tartunnat ovat tulleet pääasiassa Pietarin-matkailijoilta. Lisäksi juhannuksena tuli pieniä ryväksiä kesämökeiltä, joille oli kokoonnuttu ryhmällä, Valtonen sanoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi arvioi aiemmin torstaina, että Pietarista tulleiden koronatartuntojen huippu olisi saavutettu.

Viranomaiset kehottavat ihmisiä varovaisuuteen. Koronatesteihin pitää hakeutua pienistäkin oireista, korosti Mäkijärvi Husin tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut