Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomat alkoivat ja se näkyy Alkossa: kesän suosikkijuoman myynti harppaa 252 prosenttia

Alko: Lomakausi nostaa myyntiä myös pienissä mökkikuntien myymälöissä.

Uudellamaalla Alkon myymälöiden kesän arvioitu litramyynti kasvaa 17 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Uudenmaan myynnissä korostuvat erityisesti roseeviinit, joiden myynti kasvaa peräti 252 prosenttia.

Kasvua on paljon myös longdrinkkien, 58 prosenttia, ja kuohuviinien, 45 prosenttia, myynnissä. Punaviinien myynti taas laskee kesällä seitsemän prosentin verran. Luvut käyvät ilmi Alkon tilastoista.

Myös alkoholittomien juomien kysyntä on kasvussa. Kesäkuukausina alkoholittomien myynti kasvaa Uudellamaalla 38 prosenttia, Alkosta kerrotaan.

Kesäasiakkaat ovat löytäneet myös Alkon verkkokaupan.

– Tuotteet voi tilata Alkon verkkokaupan kautta itselle sopivaan myymälään tai noutopisteeseen. Uudellamaalla meillä on 8 noutopistettä, sanoo palvelujohtaja Pirjo Hirvonen Alkon tiedotteessa.

Lomakausi näkyy myös kesämökkipaikkakunnilla. Esimerkiksi Kanta-Hämeessä myymälöiden kesän litramyynnin arvioitu kasvu on 18 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia.

Kesällä Kanta-Hämeen myynnissä korostuvat erityisesti roseeviinit, niissä on kasvua jopa 218 prosenttia. Longdrinkitkin käyvät kaupaksi 50 prosenttia paremmin ja valkoviinien myynti nousee 46 prosenttia.

Lomakausi nostaa Kanta-Hämeen Alkojen asiakasmääriä 11 prosenttia.

– Hauholla asiakkaita käy kesäisin jopa yli 70 prosenttia enemmän normiaikaan verrattuna, Hirvonen kertoo.