Ilkivalta muutti matonpesupaikkojen sääntöjä Vantaalla – jatkossa vesihanat ovat öisin suljettuna

Osassa Vantaan matonpesupaikkoja käytännöt ovat muuttuneet viime kesästä. Korson, Hakunilan ja Koivukylän suuralueilla sijaitsevilla matonpesupaikoilla voi pestä mattoja joka päivä kello 6–22.

Vesihanat on ajastettu, eikä niistä tule enää vettä öisin. Tarkoituksena on ehkäistä ilkivaltaa sekä esimerkiksi sitä, että matonpesupaikoilla pestäisiin öisin luvatta autoja.

Paikat, joissa vesihanat on ajastettu, ovat Matarinpuiston matonpesupaikka, Havukoskella sijaitseva Myllykoskenpuiston matonpesupaikka, Korson Suojalan matonpesupaikka Lintupolulla, Hakunilan Kormuniitynpuisto matonpesupaikka sekä Rajakylän urheilupuisto matonpesupaikka.

Vastaavaa käytäntöä kokeiltiin Vantaan kaupungin mukaan viime kesänä Korsossa Lintupolun matonpesupaikalla hyvin tuloksin. On mahdollista, että vastaavia rajoituksia pesupaikkojen aukioloaikoihin tulee myös muille suuralueille.

Vantaalla mattoja voi pestä maksutta 11 eri paikassa. Matonpesupaikoilta löytyvät niin pesualtaat, mattomankeli kuin kuivauspuomit.

Kaupunki muistuttaa matonpesijöitä hyvistä tavoista. Jokaisen tulee siistiä pesupaikka käytön jälkeen ja sulkea vesihanat. Koronatilanteen vuoksi turvaväleistä tulee huolehtia myös mattoja pestessä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut