Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Martinlaakson ostarin ja aseman seutu pääsee tehopesuun vielä kesän aikana – Asukkaat saivat Meidän Martsari -hankkeella ympäristöönsä lisää istutuksia ja siisteyttä

Martinlaakson asukkaiden toiveista monet liittyivät erilaisiin viheralueisiin ja istutuksiin, kun Vantaan kaupunki viime syksynä kokosi asukkaiden ideoimia ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin salliman rahasumman käyttökohteiksi asuinalueellaan.

Meidän Martsari -hankkeessa käytettävälle summalle, 50 000 eurolle, löydettiin äänestyksen perusteella 11 kohdetta, joista iso osa on jo toteutettu ja osa jää syksyyn.

Ympäristön siisteys oli myös vahvasti idealistalla mukana ja Laajavuoren kalliot siivottiinkin kertaalleen alkukesästä, ja vilkkaille kulkureiteille ja puistoihin asennetaan roska-astioita loppukesästä tai syksyllä. Lisäksi sosiaali- ja terveysaseman lähistölle tullaan asentamaan vaarallisten jätteiden roska-astia, johon voi laittaa huumeruiskuja ja -neuloja.

Kaikkein eniten kannatusääniä kaikista esitetyistä ideoista sai kuitenkin ostarin- ja asemanseudun siivous, ja alueelle on tulossa tehopesu vielä kesäkauden aikana.

Jokiuomanpuistoon kylvettiin keväällä ötököiden ja ihmisten iloksi kukkaniittylaikkuja, joissa on sekä yksivuotisia loppukesästä kukkivia kasveja että monivuotisia kasveja, joiden kukkaloisto on näkyvillä vasta tulevina vuosina.

Kivimäenpuiston ja Kivimäentien sekä Martinkyläntien ja Laajavuorentien risteysalueille on istutettu kirsikkapuiden ryhmiä ja niiden alla olevat valmiit kasvialustat sopivat syksyisille kukkasipuli-istutuksille. Kivimäenpuistossa on nyt myös piknikpaikka.

Kesäkukkalaatikot koristavat linja-autoterminaalin aluetta sekä Martinlaaksonpolkua ja Raappavuorenpolkua. Kiskanpuistoon sijoitettiin viljelylaatikoita, joiden käyttäjät arvottiin kiinnostuneiden joukosta.

Asukkaiden ehdotuksesta Martinlaaksossa on ollut tarjolla myös puistojoogaa, joka jatkuu Kivimäenpuiston nurmialueella (Koivikkotie 6) elokuussa maanantaisin kello 16–17.