Tikkurilaan kertarysäyksellä iso määrä lisää sähköpotkulautoja – Jo toinen vuokrauspalvelu aloittaa toimintansa 500 menopelin voimalla

Tierin sähköpotkulautoja on jo useissa kaupungeissa. Tiistaina niitä on käytettävissä myös Tikkurilassa. Riina Haapala
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Sähköpotkulautojen vuokraustoiminta Vantaalla laajenee tiistaina 6. heinäkuuta.

Äskettäin ensimmäisenä Vantaan valloitukseen ryhtynyt yhdysvaltalainen Bird saa rinnalleen jo yli 120 kaupungissa Euroopassa ja Lähi-idässä vuokraustoimintaa pyörittävän saksalaisen Tier-yhtiön, joka Birdin tavoin on ollut kiinnostunut sijoittamaan laitteitaan erityisesti Tikkurilaan.

Lue myös: Vuokrattavat sähköpotkulaudat rullaavat nyt myös Tikkurilassa – Kulkupelit huoltaa keväällä perustettu yritys Varistossa

Tierin sähköpotkulautoja tulee Tikkurilaan käytettäviksi 500 kappaletta. Vantaa on Tierille kahdeksas toimintakaupunki Suomessa, yhtiön lautoja on entuudestaan muun muassa Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa.

Sähköpotkulaudan käyttämiseksi ladataan sen palveluntarjoajan sovellus puhelimeen jonka lautaa on ottamassa käyttöön. Sovelluksessa oleva kartta näyttää vapaana olevat sähköpotkulaudat, ja kun sellainen on löytynyt, ajoon pääsemiseksi skannataan laudan QR-koodi.

Matkan päätteeksi sähköpotkulauta tulee pysäköidä niin, ettei se häiritse muita tienkäyttäjiä, ja lopuksi päättää ajo sovelluksessa. Maksuvälineiksi kelpaavat yleensä kaikki yleiset luottokortit.

Katso myös: Suuri osa katsoo sähköpotkulautojen vaarantavan jalankulkijoiden turvallisuuden – tiedätkö, millä säännöillä laudoilla ajetaan?

"Kasvot edellä asfalttiin, kypärää ei luonnollisesti ole" – sähköpotkulaudalla toheloivat nuoret kuormittavat sairaalan päivystystä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut