Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus päätti maahantulorajoituksista – Vain matalan riskin maista tulevilla vapaa pääsy

Suomeen saapuvien henkilöiden on ensi maanantaista alkaen pystyttävä esittämään todistus koronarokotussarjasta, puolen vuoden sisään sairastetusta taudista, negatiivisesta testituloksesta tai vähintään kaksi viikkoa aiemmin saadusta ensimmäisestä rokotuksesta.

Jos tulijalla ei ole esittää mitään todistuksia, hänen on käytävä koronatestissä heti ja myös muutaman päivän kuluttua. Testituloksen tai yhden rokotuksen turvin tulevien on myös käytävä testissä muutaman päivän kuluttua maahan saavuttuaan.

Matalan riskin alueilta, joissa ilmaantuvuusluku on 10, pääsee Suomeen vapaasti. Niitä ovat: Australia, Hongkong, Islanti, Israel, Kiina, Macao, Malta, Puola, San Marino, Singapore, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat.

Asetusta muutetaan epidemiatilanteiden muuttuessa. Hallitus päätti rajoituksia koskevasta asetuksesta ja mallista tiistaina.