Kukkia katuun ja kadunvierille – Ketterällä kokeilulla Korsossa ja Martinlaaksossa innostetaan kävelyyn ja pyöräilyyn viihtyisyyttä lisäämällä

Ensi keväästä alkaen erilaiset ja eri aikaan kukkivat sipulikasvit ilahduttavat Korsonpolun, Martinlaaksontien ja Louhelantien varsilla. Arkisto/Tiina Tynkkynen-Hieta
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Vantaan kaupunki haluaa edistää kevyiden liikkumistapojen houkuttelevuutta ja ”kukittaa” idässä Ankkapuistoon ja lännessä Jokiuomanpuistoon vieviä kävely- ja pyöräilyreittejä.

Reitit Korson asemalta Ankkapuistoon ja Martinlaakson asemalta Jokiuomanpuistoon saavat varteensa kukkaistutuksia, joiden lisäksi asvalttiin maalataan kukkia. Istutukset ovat eri aikaan kukkivia sipulikasveja, joten niiden vaikutus maisemaan on nähtävissä ensi keväästä alkaen.

Kohennusta tulee Korsonpolun varrelle ja Martinlaaksontien sekä Louhelantien varsille. Asvaltin maalaustyöt tehdään elokuun alussa.

Reittien viihtyisyyden parantaminen on osa Helsingin seudulla käynnissä olevaa hanketta, jossa kävelyä ja pyöräilyä edistetään ketterien ja edullisten kokeilujen avulla. HSL, Traficom ja Väylävirasto rahoittavat hankkeita, Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Polje 12 pyörälenkkiä Vantaalla – Lataa reittikartat täältä

Katso tämäkin: Korson Ankkapuiston remontissa alkaa viimeinen rutistus: Ensin kaadetaan puita Ruusuvuorenmäellä aurausta varten ja kesällä rakennetaan kuntoilupaikka

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut