Täällä saat seurata taiteentekijöitä työssään – Kuvataiteen päivänä taiteilijat maalaavat ulkona keskellä Tikkurilaa

Galleria K:n edustalla on mahdollista lauantaina 10. heinäkuuta tavata taiteilijoita ja seurata heidän työskentelyään sekä kysyä taiteesta ja taiteen tekemisestä. Arkisto/Armi Suojanen
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Suomen kuvataiteen päivänä lauantaina kaupungintalon liepeillä Tikkurilassa liikkuvat voivat kohdata erikoisen näyn. Joukko taiteilijoita tekee taidetta ulkona kaupungintalon vieressä sijaitsevan Galleria K:n edessä olevalla tasanteella.

Taiteilijat eivät kuitenkaan ole paikalla vain omaa maalaamistaan varten, vaan ohikulkijat ovat tervetulleita seuraamaan tekemistä ja myös keskustelemaan sekä esittämään taiteeseen ja taiteentekoon liittyviä kysymyksiä.

Suuri Maalaustapahtuma järjestetään nyt 11. kerran ja sitä koordinoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys. Koronatilanteen vuoksi isoa päätapahtumaa Helsingissä ei tänä vuonna ole, sen sijasta suositaan pienimuotoisia paikallisia maalaushetkiä.

Vantaalla maalaustapahtumasta vastaa Vantaan taiteilijaseura ja seuran hallituksesta vetäjäksi innostui akvarellisti Maikki Haapala, joka on itse osallistunut aiemmin taiteentekijänä pääkaupungin tapahtumaan.

– Taide halutaan tuoda ihmisten keskelle ja samalla ikään kuin ilmentää sitä, että taiteen päiväkin on oikein hyvä syy juhlaan, Haapala kiteyttää.

Haapalan mukaan taiteilijoilta voi kysyä mistä hyvänsä asiasta, joka taiteeseen liittyen itseä kiinnostaa.

– Voi vaikkapa pyytää neuvoakin johonkin asiaan, jos kysyjä kenties itsekin on jo innostunut taiteen tekemiseen.

Paikallisia tapahtumia on mahdollista järjestää Suuren Maalaustapahtuman hengessä varsin vapaasti. Vantaalla asian on huomioinut ainakin Ilmailumuseo, joka kutsuu yleisöä maalaamaan ja piirtämään museon pihamaalle. Mukaan on otettava omat tarvikkeet, mutta kohteista ei ole pulaa. Taideteokseksi voi ikuistaa esimerkiksi Lokin, eli DC-3-lentokoneen, tai vaikkapa tutkan.

Museon ulkoilmakohteisiin on vapaa pääsy, ja kaikille taiteellisesti pukeutuneille luvataan maksuton pääsy myös sisänäyttelyihin.

Taiteilijat ovat paikalla Galleria K:n (Asematie 7) edustalla lauantaina 10. heinäkuuta noin kello 12–14. Ilmailumuseo (Karhumäentie 12) on auki kello 10–17.

Suomen kuvataiteen päivä on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä.

Lue myös: Kova tavoite: Vantaan Taiteilijaseura aikoo moninkertaistaa taideteosten lainausmäärät

Katso myös: Lentokonefaneille bongattavaa – Suomen vanhin matkustajakone DC-3 palaa Helsinki-Vantaalle kesäksi

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut