Kampanja kannustaa nuoria ottamaan koronarokotteen – pääkaupunkiseudulla tartuntoja todetaan eniten nuorilla aikuisilla

Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kampanja toteutetaan sosiaalisen median kanavissa. Kuvituskuva. Iida Paavilainen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan, Helsingin ja Espoon nuoria sekä nuoria aikuisia kannustetaan ottamaan koronavirusrokote yhdessä Husin kanssa toteutettavalla some-kanavien videokampanjalla. Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla eniten koronavirustartuntoja todetaan nuorilla aikuisilla.

Vantaalla on tähän mennessä todettu yhteensä runsaat 10 600 koronavirustartuntaa.

Kampanja vetoaa nuorten ja nuorten aikuisten vastuuntuntoon ja tavoitteena on muistuttaa heitä koronarokotuksen tärkeydestä.

– Nuoret ovat todella vastuuntuntoisia monissa asioissa, kuten globaaleissa ympäristö- ja vastuullisuusasioissa. Uskon, että nuoret ovat vastuullisia myös omasta rokottamisestaan, toteaa Espoon avosairaanhoidon päällikkö Anu Mustakari tiedotteessa.

– Näin toimien he voivat suojella heikommassa terveydellisessä tilanteessa olevia ystäviään ja muita läheisiään.

Yli 50-vuotiaat ovat ottaneet koronarokotuksia aktiivisesti ja nyt halutaan, että myös 40-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät samaan tasoon toisella rokotusannoksella.

– Siten olemme saavuttamassa tärkeää laumasuojaa. Kurottavaa olisi nyt noin 10–20 prosenttiyksikön verran, sanoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen tiedotteessa.

Esimerkiksi 4. heinäkuuta mennessä Vantaalla oli rokotettu 83 prosenttia 50–59-vuotiaista ja 16–19-vuotiasta 44 prosenttia.

Rokotekattavuus vaikuttaa siihen, että kanssakäyminen on turvallisempaa ja harrastukset sekä sosiaaliset kontaktit normalisoituvat.

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Vantaalla rokotetaan nyt myös riskiryhmiin kuuluvia 12–15-vuotiaita (vuosina 2006–2009 syntyneet).

Rokotuksen voi varata verkossa: koronarokotusaika.fi.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut