Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa on joutunut lisäämään siivouskertoja suosituilla oleskelupaikoilla, koska kaikki eivät korjaa roskiaan pois

Puhtaanapito: Aiemmin puistoja ei siivottu lainkaan viikonloppuisin, paitsi tapahtumien aikana.

Lämmin kesä ja lisääntyneet ajanviettopaikat, kuten puistot, houkuttelevat ihmisiä viettämään aikaa ulos ja lieveilmiönä se on lisännyt myös roskaamista. Roskia on kaduilla ja puistoissa eniten viikonloppuisin ja maanantaiaamuisin.

Sen vuoksi Vantaan kaupunki on joutunut lisäämään oleskelualueiden, kuten Tikkurilan uudistetun Jokirannan, siivoamista. Lisäkäsiä on otettu kaupungin omasta henkilökunnasta.

– Normaalitilanteessa emme viikonloppuisin siivoaisi omalla henkilökunnalla, paitsi tapahtumien aikaan, mutta nyt on siivottu, kertoo kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö.

Tavallisesti mahdolliset viikonloppusiivoukset hoidetaan alihankintana.

Siivouskertojen lisäämisen ohella puistoihin ja niiden reiteille on hankittu lisää tai suurempia roska-astioita, kuten Tikkurilan Kirjastopuistoon.

Vättö sanoo, että oleskelupaikat on tehty käyttöä varten, mutta toivottavaa olisi, että roskat korjattaisiin lähtiessä pois. Hän ei osaa vielä sanoa, paljonko siivouskertojen lisäykseen hupenee rahaa.

– Mutta mieluusti olisimme käyttäneet senkin rahasumman vaikkapa istutusten hoitamiseen tai katujen paikkaamiseen.

Lue myös: Vantaa on sottapyttyjen kaupunki: Toiset roskaavat ja toiset siivoavat jäljet

Lue myös: Jos heität tupakantumpin katukaivoon, se voi päätyä kalan vatsaan