Itä-Uudenmaan poliisi: Polkupyöriä varastetaan tänäkin kesänä "perinteisistä paikoista"

Tiina Örn

Polkupyörävarkauksien sesonkiaika on meneillään ja se huomioidaan myös poliisin omassa valvontatoiminnassa, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Suurin osa polkupyöristä anastetaan Itä-Uudellamaallakin perinteisistä paikoista, kuten taloyhtiöiden pyörävarastoista, parvekkeilta, piha-alueilta sekä omakotitalojen pihoilta ja terasseilta. Vain pieni osa polkupyöristä lähtee pitkäkyntisten matkaan yleisiltä paikoilta, kuten rautatieasemilta tai kauppojen edustoilta.

– Polkupyöriä lähtee varkaiden matkaan kaikkina vuorokaudenaikoina ja melko tasaisesti eri puolilta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen aluetta. Jopot ja sähköpyörät ovat edelleen varkaiden suosikkeja, kertoo rikoskomisario Simo Kauppinen tiedotteessa.

Kauppinen muistuttaa, että valmistenumero ja muut pyörää yksilöivät tunnisteet kannattaa ottaa talteen vaikkapa kännykällä kuvaamalla. Yksilöivät tunnistetiedot ja kuvat helpottavat rikosilmoituksen tekoa ja auttavat samalla omistajan löytämistä.

– Esimerkiksi pyörän rungon numerolla se saadaan etsintäkuulutetuksi ja anastetun pyörän löytyessä oikean omistajan löytäminen on huomattavasti helpompaa. Varastettua pyörää kannattaa aina kysyä myös poliisin löytötavaroista, neuvoo Kauppinen.

Fillarikaupoilla verkossa tulee olla tarkkana, sillä myynnissä on valitettavasti myös varastettuja pyöriä. Ostotapahtumasta kannattaa tehdä kunnon kauppakirja, mistä selviää tiedot myyjästä, pyörästä sekä hinnasta.

– Jos yhtään epäilet kaupan olevan pyörä alkuperää, älä tee kauppoja, Kauppinen kehottaa.

Tietoisesti varastettua tavaraa ostava voi syyllistyä jopa kätkemisrikokseen.

Jos pyöräsi varastetaan, rikosilmoituksen teko onnistuu helpoiten sähköisesti poliisin nettisivuilla osoitteessa: https://asiointi.poliisi.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut