Mikkolan kukkia on varastettu koko kesän ajan – "Uusia ei enää osteta"

Muista kukka-altaista on keskitetty istutuksia toisiin altaisin, jotta edes varkaiden jäljiltä jääneet kukat olisivat runsaan näköisiä. Lukijan kuva
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Varkaat ovat verottaneet Mikkolan kukka-altaita ankaralla kädellä siitä lähtien, kun ne kesäkuun alkupuolelle istutettiin eri puolille kaupunginosaa. Nyt kolme allasta ammottaa tyhjänä, koska niistä on siirretty kukkia täytteeksi muihin harventuneisiin altaisiin.

Aiemmin kesällä uusia kukkia ostettiin varastettujen tilalle, mutta ei enää, kertoo Vantaan kaupungin vastaava puutarhuri Urpo Korpi.

Kukista on nyt jäljellä runsas puolet.

Periaatteena on, että eri puolilla Vantaata sijaitsevat kukka-altaat ovat paikoillaan ensimmäisiin pakkasiin saakka. Jos Mikkolan kukkia vieläkin varastetaan, loputkin voidaan siirtää pois jo aikaisemmin.

Mikkolan kukat altaineen hankittiin viime kesänä kaupungin myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelman (MEK) varoista.

– Kuluvan vuoden kukat hankittiin, ja ne hoidetaan normaalin kunnossapidon määrärahoilla. Eli pidetään toistaiseksi Mikkolan kesäkukat MEK-vuoden jälkeenkin kukkaohjelmassa, Korpi sanoo.

Moni haluaisi kukkia omalle asuinalueelleen ja niitä voi Korven mukaan toivoa ja esittää.

– Esityksiä on paras laittaa OmaVantaa-palautekanavan kautta, Korpi vinkkaa.

–  Mutta en voi taata, että kesäkukkia juurikaan lisätään Vantaalla aivan jo kustannussyistä. Ne ovat viheralueilla ehkä kalleimmin hoidettavia viherneliöitä eli sitovat hoitoresurssia määräänsä nähden paljon.

Kukkaistutukset Vantaan julkisilla paikoilla ovat lisääntyneet MEK-hankkeiden, mutta myös osallistuvan budjetoinnin ansiosta.

Mikkolalaisten iloksi on istutettu tänä vuonna muun muassa kesäpäivänhattua, samettikukkaa, siniviuhkaa ja pikkupetuniaa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut