Helsingin lähisaariin pääsee vesibussilla – katso lista 26 saaresta

Haluaisitko päästä viettämään kesäpäivää johonkin Helsingissä tai sen edustan saarista, mutta vene puuttuu. Ei hätää. Lähisaariin on helppo päästä vesibussilla.

Pääkaupunkiseudulla on valtava määrä saaria, jotka ovat vesiliikenteen piirissä. Tiedot 26 saaren lähtölaitureista ja aikatauluista on koottu Helsingin seudun liikenteen (HSL) reittioppaaseen.

Matka saariin kestää pääsääntöisesti 5–15 minuuttia. Poikkeuksena on Kaunissaari, jonne merimatka Vuosaaresta kestää noin 50 minuuttia.

Suomenlinnan lisäksi mukana ovat Kaunissaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Suomenlinna, Lonna, Vartiosaari, Laajasalo, Kivisaari, Vasikkasaari, Isosaari, Vallisaari, Mustasaari, Sirpalesaari, Klippan, Liuskasaari, Harakka, Valkosaari, Särkkä, Korkeasaari, Satamasaari, Leikosaari, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet ja Iso Vasikkasaari.

Lipun vesibussiin voi ostaa saaristoreittien liikennöitsijöiltä, joiden sivuilta löytää myös lisää aikatauluja, mikäli kaikkia ei ole kirjattu reittioppaaseen.

Joihinkin aluksiin lipun voi hankkia myös digitaalisesti. Ainoastaan Suomenlinnan lautalle pääsee HSL:n lipuilla.

Tietoa saaristosta ja Helsingin hallinnoimista saarista löytyy täältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut