Korsoon ja Hämeenkylään tehdään lisää hautapaikkoja

Hämeenkylän ja Korson kirkkojen hautausmaita uusitaan kesän ja alkusyksyn aikana niin, että hautapaikkoja tulee lisää noin 30 vuoden tarpeeksi, tiedottaa Vantaan seurakuntayhtymä.

Hämeenkylän kirkon hautausmaalla kaikki uurnahautapaikat ovat jo käytössä eikä muistolehdossakin ole tilaa kuin sadalle vainajalle.

Hämeenkylään rakennetaankin heinä–lokakuun aikana sirottelualue ja holvihauta. Niihin arvioidaan mahtuvan 2 400 vainajan tuhkat. Hämeenkylän kirkon hautausmaalle haudataan vuosittain noin 80 vainajaa.

Hämeenkylän hautausmaan uudistustyöt tehdään nykyisen hautausmaa-alueen sisällä, jonne tehdään yhteismuistomerkkialue. Siellä vainajan nimi kaiverretaan yhteismuistomerkkiin kasvin lehden muotoiseen metalliseen nimilaattaan.

Hautausmaalle rakennetaan sirottelualue, holvihauta ja kulkuväyliä.

Holvihaudassa vainajan tuhka haudataan ilman uurnaa maanalaiseen holviin. Holvihaudan maanpäällisessä osassa on lukittava kansi, jonka alla on aukko tuhkan hautaukselle.

Sirottelualueella tuhka haudataan kivilouhikkoon, josta tuhka valuu kivien välistä maahan.

Uusia uurnahautoja Hämeenkylään ei enää tule.

Korsossakin hautapaikat ovat loppumassa. Hautausmaan muistolehdossa on hautasijoja enää noin kahdeksi vuodeksi, ja muistopuutarhan hautapaikat ovat vähissä.

Elo–lokakuun aikana hautausmaalle rakennetaan neljä holvihautaa ja niiden yhteyteen yhteismuistomerkit.

Holvihautojen avulla hautausmaan käyttöikää voidaan jatkaa noin 30 vuotta. Korson kirkon hautausmaalle haudataan vuosittain noin 20–30 vainajaa.

Uudet holvihaudat tulevat kirkon seinustan luo ja hautausmaan pääsisäänkäynnin läheisyyteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut