Havukosken ja Matarin rannoilla uimista ei suositella – Vetokannaksella järvisyyhyä, Kuusijärvellä vähän sinilevää

Vantaan uimarantojen vesistä otettiin tiistaina näytteitä. Arkisto/Armi Suojanen

Tiina Örn

Vantaan virallisilta uimarannoilta otettiin vesinäytteet tiistaina 13. heinäkuuta. Veden laatu oli hyvä Leppäkorven maauimalassa ja Nikinmäen uimarannalla.

Kuusijärvellä havaittiin tiistaina 13. heinäkuuta ja perjantaina 16. heinäkuuta vähän sinilevää.

Havukosken ja Matarin rannoilla veden laatu oli huono eikä uimista suositella. Sekä Havukosken että Matarin rannalla enterokokkipitoisuus ylitti uimarantavesille säädetyn rajan.

Veden laadun katsotaan olevan hyvä, kun suolistoperäisten enterokkibakteerien määrä on alle 400 pmy/100 ml. Havukosken uimarannan tiistain mittaustulos oli 630 pmy (arvio)/100 ml ja Matarin 600 pmy/100 ml. Molempien rantojen vedestä on otettu uusintanäyte.

Jo aiemmin ympäristökeskus suositteli koko kesän ajan välttämään uimista Keravanjoen varrella olevilla uimarannoilla rankkojen sateiden jälkeen. Syynä on se, että jokirannan uimavesinäytteissä on aiempina vuosina runsaiden sateiden yhteydessä havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia.

Vetokannaksen uimarannan veden laatu oli muuten hyvä, mutta osa uimareista on saanut järvisyyhyn. Ympäristökeskuksen mukaan järvisyyhyä ei tutkita uimavedestä, vaan siitä kerrotaan uimareilta saatujen tietojen perusteella.

Ympäristökeskus tiedottaa, että jos Vetokannaksella haluaa käydä uimassa, kannattaa heti uinnin jälkeen pestä itsensä huolellisesti suihkussa ja kuivata karhealla pyyhkeellä. Näin mahdolliset toukat poistuvat iholta.

Järvisyyhy on vaaraton, mutta syyhy tuntuu uimisen jälkeen ihon voimakkaana kutiamisena. Iholle nousee myös näppylöitä, jotka voivat säilyä iholla jopa viikon ajan.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut