Tehosterokotteen aikaistamiselle ei tarvita erillistä perustetta – aikoja on rajallinen määrä

Vantaalla voi nyt aikaistaa toisen koronarokotteen ottamista aiemmasta 12 viikon välistä jopa kahdeksaan viikkoon.

– Vantaan tämän hetken rokotetilanne mahdollistaa tehosterokotteiden aikaistamisen, toteaa Vantaan kaupungin ehkäisevän terveydenhuollon palvelupäällikkö Piia Niemi-Mustonen.

Eikä aikaistamiselle tarvitse esittää mitään syytä, kuten aiemmin.

– Erillistä perustetta ei aikaistukseen enää tarvita THL:n uuden ohjeen myötä, Niemi-Mustonen jatkaa.

Hän huomauttaa, että rokoteaikoja on kuitenkin tarjolla rajallinen määrä, joten nopeus on valttia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivitti viime viikolla Biontech Pfizerin tehosterokotuksen ajankohtaan liittyvää ohjetta ja sen mukaan mRNA-rokotteiden 12 viikon annosväliä voidaan paikallisen harkinnan perusteella lyhentää. Se edellyttää, että rokotteiden saatavuus alueella on hyvä eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä muiden ensimmäisen rokoteannoksen saamista.

Annosvälin on oltava korkeintaan kahdeksan viikkoon, jotta rokotuksilla edelleen saavutetaan mahdollisimman hyvä ja pitkäkestoinen suojateho.

Rokotusvälin lyhentämistä alle kahdeksaan viikkoon suositellaan harkittavaksi vain hyvin perustelluista syistä, kuten syöpähoitojen alkamisen tai pitkäaikaisen ulkomaan työkomennuksen vuoksi. Rokotusvälin lyhentämistä kahdeksasta viikosta on harkittava tapauskohtaisesti, THL ohjeistaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut