Susihavainto Pakkalassa lauantaina – "Vantaalla on tehty poikkeuksellisen paljon susihavaintoja viime syksystä lähtien"

Pakkalassa asuva Timo Kaukolahti uskoo nähneensä suden lähellä kotiaan lauantaiaamuna 17. heinäkuuta.

– Lähden aamulenkille vähän kahdeksan jälkeen ja näin eläimen jolkottelevan Antaksenpuiston liepeillä. Katsoin ensin, että se on kettu, mutta se olikin susi. Siinä se meni eikä välittänyt minusta.

Kuvaa Kaukolahti ei eläimestä saanut.

Susihavaintoja tehdään Vantaalla säännöllisesti. Komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Pakkalassa tehdyn havainnon olevan viimeisin. Sitä ennen susihavainto tehtiin 23. kesäkuuta Pakkalanrinteessä ja 11. kesäkuuta Koivukylänväylällä. Toukokuun 8. päivä poliisi sai ilmoituksen susihavainnosta Vapaalasta Ilpolantieltä ja 18. huhtikuuta Luhtitieltä Varistosta. Poliisi ilmoittaa havainnoista riistanhoitoyhdistykselle.

Vantaan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Juhani Laitisen mukaan Vantaalla on tehty poikkeuksellisen paljon susihavaintoja viime syksystä lähtien.

Vantaan Sanomat uutisoi viime vuoden lokakuussa Petikossa ja lähellä Vehkalan juna-asemaa tehdyistä susihavainnoista.

Vantaalla nähdyistä sudeksi oletetuista eläimistä on saatu myös kuvia.

– Lähetimme kuvat Luonnonvarakeskuksen tutkijalle ja hän kommentoi: Eivät ole susia. Kysyimme sen jälkeen, että mitä kuvien eläimet sitten ovat. Siihen kysymykseen emme saaneet vastausta, Laitinen kertoo.

Laitinen on kohdannut suden kahdesti. Hän ihmettelee Vantaalla havaittujen susien rohkeutta.

– Niiltä puuttuu sudelle tyypillinen ihmisarkuus. Nämä eläimet ovat havaintoja tehneiden kertomusten mukaan jopa jääneet töllistelemään ja ihmettelemään ihmisiä.

Laitinen lisää, että suurpetohavainnoista olisi aina hyvä ilmoittaa paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut