Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lähdemme karsintojen jälkeen Tokioon haastajana" – Edellisten olympialaisten ainoa suomalaismitalisti Mira Potkonen lähtee viimeisiin kisoihinsa

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijä Mira Potkosen urakka hänen toisissa ja viimeisissä olympialaisissaan käynnistyy 27. heinäkuuta, jolloin Tokion kisojen naisten sarjan alle 60 kiloa ottelut alkavat.

Potkosen seurue, johon kuuluvat muun muassa hänen valmentajansa Maarit Teuronen ja harjoitusvastustaja Lassi Rissanen (TVS), leireili kesä-heinäkuun taitteessa Italiassa ja matkusti Japaniin viime viikon tiistaina.

He menivät ensin Sagan kaupunkiin, jossa oli Suomen Olympiakomitean valmistautumisleiri. Potkonen harjoitteli Sagassa ja sopeutui olosuhteisiin.

– Aikaero Japanissa on +6 tuntia ja tiedossa on varsin kuuma ja kostea ilmasto. Meillä on Miran kanssa paljon kokemusta aikavyöhykkeeltä toiseen siirtymisestä, ja ehdimme kyllä tottua siihen hyvin. Aikaero ei ole ainakaan ennen tuottanut Miralle ongelmia, toivottavasti ei nytkään, valmentaja Maarit Teuronen sanoo medialle toimitetussa haastattelupaketissa.

Potkonen puolustaa Tokiossa olympiapronssia, jonka hän otteli Riossa viisi vuotta sitten. Potkonen oli silloin ainoa mitalin kisoista napannut suomalainen.

– Rioa ennen en tiennyt millaista olympialaisissa on. Toki osallistuin 2015 Bakussa Euroopan Kilpailuihin ja kuulin, että olympialaiset ovat samankaltaiset, mutta paljon suuremmat. Kaikki oli kuitenkin uutta. Nyt tiedämme mihin menemme, mutta toki koronatilanne muuttaa asioita, Mira Potkonen kertoo.

Kaksikon Potkonen-Teuronen tavoite Tokion olympiakehässä on yksinkertainen: voittaa ennemmin kuin hävitä.

– Ei kai kukaan sinne häviämään lähde. Lähtökohtaisesti on aina mukavampi voittaa kuin hävitä. Lähdemme karsintojen jälkeen Tokioon haastajana, jopa altavastaajana. Tämä tilanne sopii meille hyvin. Meillä on nyt hyvä pössis ja meininki tekemisessä, Teuronen vakuuttaa.