Hoitoalalla työskentelevä nainen järkyttyi Tikkurila Festivaalilla – Turvaväleistä ei puhettakaan, maskeja ei yleisössä kellään

Tikkurila Festivaalilla juhlittiin kuten aikana ennen koronaa. Lukijan kuva

Tiina Örn

Tikkurila Festivaalin järjestelyissä mietittiin koronaturvallisuutta tarkoin, kertovat tapahtuman nettisivut. Tapahtuman turvallisuus oli tärkeää myös Vantaan kaupungille. Vantaan terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö totesi Vantaan Sanomille perjantaina 23. heinäkuuta, ettei tapahtumaa tarvinnut hänen mielestään koronatilanteen vuoksi perua.

Aronkytö kertoi, että järjestelyissä on tehty kaikki mahdollinen turvallisuuden takaamiseksi. Hän lisäsi, että viranomaiset olisivat tarvittaessa voineet kieltää Tikkurila Festivaalin järjestämisen vielä viime metreilläkin.

Hoitoalalla työskentelevä vantaalaisnainen kertoo Vantaan Sanomille tapahtuman turvallisuuden olleen aivan jotain muuta, kuin mitä hän oletti. Nainen oli festivaaliyleisössä lauantaina.

– Käsienpesupisteet olivat siistejä ja maskeja kyllä jaettiin kaikille halukkaille, mutta en nähnyt kenenkään muiden kuin työntekijöiden käyttävän niitä.

Yleisöä muistutettiin turvavälien tärkeydestä, mutta naisen mukaan viesti oli kaikunut kuuroille korville.

– Turvavälejä ei ollut missään. Ihmiset käyttäytyivät kuten tapahtumissa ennen koronaa. Lavan edessä oli välillä jopa tungosta. Ruuhka alkoi jo turvatarkastuksessa.

Järjestäjät pyrkivät mahdollistamaan turvavälit muun muassa sillä, että tänä vuonna maksimikapasiteettiin nähden huomattava määrä vähemmän yleisöä.

Nainen tietää, että vastuun korostetaan olevan kävijöillä. Tapahtuma hänen mielestään kuitenkin osoitti, ettei yleisön vastuullisuuteen voida luottaa.

Lue myös: Tikkurila Festivaalin koronaturvallisuus saa pyyhkeitä hoitoammattilaiselta – Näin vastaavat tapahtuman järjestäjä ja Vantaan terveyspomo: "Kaveriporukoissa ei pidetä turvavälejä"

Vantaalaisnainen oletti kaikkien käyttävän maskeja. Hän hämmästyi, kun niitä ei ollut juuri kellään. Lukijan kuva

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut