Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

15 sakkoa, 5 rikosilmoitusta, 9 ajokieltoa... Night Cruising -tapahtuman osallistujat kurvailivat luvatta parkkipaikoilla ja aiheuttivat häiriötä

Lauantai-iltana alkanut Night Cruising -tapahtuma työllisti poliisia lauantaina illalla pitkin Uuttamaata. Kirkkonummelta lähteneet pari sataa autoilijaa liikkuivat muun muassa Lohjalla, Karkkilassa ja Riihimäellä.

Poliisin mukaan osallistujat syyllistyivät lukuisiin liikennerikoksiin ja -rikkomuksiin. Esimerkiksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kirjattiin 5 ilmoitusta, vakavasta piittaamattomuudesta 3.

Poliisi kirjoitti osallistujille illan aikana 15 sakkoa, 3 liikennevirhemaksua ja rikosilmoituksia kertyi 5. Ajokieltoon määrättiin 9 autoilijaa.

– Tapahtumasta oli selkeää yleistä järjestystä ja tuvallisuutta haittaavia ja vaarantavia seurauksia, toteaa poliisin tiedotteessa ylikomisario Jussi Päivänsalo.

Tapahtuman osallistujista tehtiin poliisille lukuisia ilmoituksia muun muassa siitä, että autoilla kurvailtiin pysäköintialueilla, joiden käyttöön ei ollut kysytty etukäteen lupaa. Asukkaat valittivat myös renkaiden kumin polttamisesta, musiikin kovasta ja häiritsevästä soittamisesta sekä liikenteen estämisestä tai luvattomasta liikenteen ohjaamisesta.

– Poliisipartiomme valvoivat tapahtumassa, mutta kiirettä oli poliisipartioilla myös hälytystehtävien parissa. Joudumme jatkuvasti tasapainoilemaan rajallisten resurssiemme kanssa ja suuntaamaan ne mahdollisimman tehokkaalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Näihin liikenneturvallisuutta vaarantaviin tapahtumiin tulemme mahdollisuuksiemme mukaan jatkossakin puuttumaan, mikäli niitä alueellamme järjestetään, sanoo Päivänsalo tiedotteessa.

Tapahtumalle ei löytynyt järjestäjää, mikä on poliisin mukaan tyypillistä vastaavanlaisille tilaisuuksille.

Poliisi huolissaan erityisesti nuorten liikennekäyttäytymisestä: liikenneturvallisuuden vaarantamisissa 25 prosentin kasvu, vaikka liikennettä vähemmän