Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-juna kulkee poikkeavasti vielä elokuussa – ruuhka-aikoina siirrytään tiheämpään vuoroväliin, kun koulut alkavat

Vielä sunnuntaihin 29. elokuuta asti K-juna kulkee arkisin noin kello 5.30–19.30 vain Keravan ja Tikkurilan väliä. Helsinkiin päästäkseen pitää vaihtaa junaa Tikkurilassa tai Hiekkaharjussa.

Suora K-junayhteys Helsingistä Keravalle kulkee siis vain myöhemmin illalla ja viikonloppuisin.

K-junan poikkeava kulku johtuu kesäkuussa alkaneista ratatöistä.

K-junalla on ollut myös harvennettu 20 minuutin vuoroväli koko kesän, mutta koulujen alkaminen ja työmatkaliikenteen lisääntyminen tuovat tähän parannusta. Aivan normaalin ei silti vieläkään palata.

Helsingin seudun liikenteestä kerrotaan, että 16. elokuuta lähtien siirrytään samaan aikatauluun kuin kesäkuussa eli ruuhka-aikoina K-junien vuoroväli lyhenee kymmeneen minuuttiin.

16.–29. elokuuta K-junat ajavat kymmenen minuutin välein noin kello 6.30–8.30 ja 15.30–17.30. Varhain aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin K-junat liikennöivät edelleen 20 minuutin vuorovälein Helsinki–Kerava-välillä.

Osalle I- ja P-junien ruuhka-aikoina kulkevista vuoroista lisätään vaunuyksikkö. Ne ajetaan kolmella yksiköllä maanantaista16. elokuuta lähtien.

Lue myös: HSL vahvistaa: Poikkeustilanne voi oikeuttaa matkustamaan AB-lipulla Tikkurilaan ja BC-lipulla Keravalle