Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla on meneillään ja alkamassa monta siltaurakkaa: Korsossa korjataan kaksi isoa siltaa, puistosiltoja uusitaan Rekolassa, Martinlaaksossa ja Viertolassa

Kesän ja syksyn aikana Vantaalla on käynnissä kaikkiaan kuusi Vantaan kaupungin siltaurakkaa, joista vastaa sama urakoitsija.

Mittavimmat korjaukset tehdään Korsossa, jossa peruskorjataan Kulotien risteyssilta ja Kulomäentien risteyssilta Urpiaisentiellä. Molemmat ovat valmistuneet 1980-luvun puolivälissä ja niille tehdään nyt ensimmäiset korjaukset, kertoo Vantaan kaupungin rakennuttajavalvoja Tero Haapaharju.

Silloissa on huomattu vaurioita vuosittain tehtävissä tarkastuksissa.

– Vesi, suola ja epäpuhtaudet aiheuttavat betonin rapautumista muun muassa sillan reunapalkeissa, Haapaharju toteaa.

Reunapalkkien uusimisen lisäksi silloista uusitaan muutakin, kuten vedeneristykset ja tarvittavista paikoista pilareiden betonia.

– Rapautunut betoni ei enää suojaa raudoitusta.

Siltojen korjaus alkoi kesäkuussa ja jatkuu lokakuun loppuun. Silloilla pääsee kulkemaan remonttien ajan, mutta ajonopeutta on työmaiden kohdalla laskettu hieman. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkureittejä on osittain suljettu ja siirretty.

Järeiden siltaremonttien lisäksi uusitaan kolme puistosiltaa ja rakennetaan yksi uusi.

Rekolanojan yli kulkeva puusilta lähellä Rekolan juna-asemaa uusitaan samoin kuin kaksi Jokiuomanpuistossa sijaitseva puusilta Martinlaaksossa. Tikkurilan keskuspuistoon Klökarsintien läheisyyteen Viertolassa rakennetaan uusi silta.

Haapaharju sanoo, että puistosiltojen kannet ovat puuta, mutta rakenteet terästä. Niiden uusimiseksi tarvitaan paalutusta ja betonivalua.

Kaikkien siltatöiden on määrä olla valmiina marraskuun loppuun mennessä. Yhteiskustannukset ovat noin 1,1 miljoonaa euroa.

Kaupungin hankkeiden lisäksi Vantaalla on meneillään myös ely-keskuksen siltaurakoita, kuten Tuusulanväylän yli Koivuhaassa kulkevan Ilmakehän 1990 valmistuneen sillan korjaus.