Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Aurinkovoimaa tuotettiin Suomessa kesäkuussa ennätysmäärä – sää kuitenkin vain osa selitystä

Suomessa on tänä kesänä rikottu aurinkosähkön tuotantoennätyksiä, kertoo Uutissuomalainen. Aurinkovoimalla tuotettiin kesäkuussa 75 gigawattituntia (GWh) sähköä, mikä on kaikkien aikojen suurin kuukausilukema.

Myös aurinkosähkön tuotantohuiput ovat olleet ennätyksellisen korkeita, lähes 300 megawattia tunnissa. Edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna aurinkovoiman tuotanto on tammi-kesäkuussa kasvanut noin 35 prosenttia. Luvut perustuvat Energiateollisuuden tilastoihin ja kantaverkkoyhtiö Fingridin ennustepohjaiseen tuntiseurantaan.

– Kesäkuu oli Suomessa aurinkoinen, ja sillä on tietysti iso merkitys ennätyksen kannalta. Suurempi merkitys on kuitenkin aurinkovoiman tuotantokapasiteetin kasvulla, sanoo aurinkosähköön erikoistunut tutkijaopettaja Antti Kosonen Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta Uutissuomalaiselle.

Viime vuonna aurinkovoiman tuotantokapasiteetti kasvoi Energiaviraston tietojen mukaan 45 prosenttia.

– Tänä vuonna kasvu on varmasti jatkunut ja jatkuu sen jälkeenkin, energiantuotannon johtaja Jari Kostama Energiateollisuudesta arvioi Uutissuomalaiselle.