Tällä viikolla otetut näytteet kertovat: Uimaveden laatu on jälleen hyvä myös Havukoskella ja Matarissa

Keravanjoen uimarannoilta ja Leppäkorven maauimalasta otettiin näytteet tiistaina. Arkisto/Marika Lumme

Veden laatu Havukosken ja Matarin uimarannoilla on jälleen hyvä. Aiemmin heinäkuussa Havukosken ja Matarin rannoilla uimista ei suositeltu, koska veden enterokokkipitoisuus ylitti uimarantavesille säädetyn rajan.

Tiistaina 27. heinäkuuta otettujen näytteiden perusteella veden laatu on hyvä myös Leppäkorven maauimalassa ja Nikinmäen uimarannalla.

Kuusijärvellä veden laatu oli viimeisimmän mittauksen mukaan hyvä, mutta tiistaina 20. heinäkuuta Kuusijärvellä havaittiin hieman sinilevää.

Vetokannaksen uimaveden laadun mittaustulokset ovat yli kahden viikon takaa (13.7.). Uimaveden laatu oli Vetokannaksella silloin hyvä, mutta osa uimareista oli saanut järvisyyhyn.

Järvisyyhy on vaaraton, mutta syyhy tuntuu uimisen jälkeen ihon voimakkaana kutiamisena. Järvisyyhyä ei tutkita uimavedestä, syyhystä tiedotetaan uimareilta saatujen tietojen perusteella.

Jo aiemmin ympäristökeskus suositteli koko kesän ajan välttämään uimista Keravanjoen varrella olevilla uimarannoilla rankkojen sateiden jälkeen. Syynä on se, että jokirannan uimavesinäytteissä on aiempina vuosina runsaiden sateiden yhteydessä havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut