Vantaalta löytyy useita paikkoja, joissa koirat saavat uida – Polskimassa käydään myös naapurikaupungeissa

Uiminen on monelle koiralle mieluisinta kesäpuuhaa. Arkisto/Tarja Heikkonen

Tiina Örn

– Järjestyslaki kieltää koiran viemisen yleiselle uimarannalle, linjaa Vantaan terveydensuojelutarkastaja Saara Horn.

Linjaus on Hornin mukaan selkeä, koska se on laissa.

– Joku kyseli ehkä noin kymmenen vuotta sitten, mitä haittaa koirien uittamisesta yleisillä uimarannoilla voi olla.

Horn ei muista, että ympäristökeskukseen olisi tullut juurikaan valituksia koirista uimarannoilla. Hän uskoo ihmisten tiedostavan asian aika hyvin ja uimarannoilla on koirakieltomerkit.

Vaikka koirilla ei ole asiaa yleisille uimarannoille, Vantaaltakin löytyy useita paikkoja, joissa koirilla on lupa polskia.

Koirien uimaranta sijaitsee Vantaanjoessa Silvolassa. Rantaan on Kahluuniityntieltä noin sadan metrin kävelymatka. Rannassa ei ole aitausta.

Silvolan rannan lisäksi uimapaikaksi on Vantaalla muodostunut moni matala joenpoukama Keravanjoen rannalla. Sellainen löytyy muun muassa Viertolanrannan koirapuiston kupeesta.

Koiranomistajilta kerätyt vinkit paljastavat, että moni vantaalaiskoira käy uimassa kaupungin rajojen ulkopuolella. Virkistäytymässä käydään esimerkiksi Sipoossa yleisten uimarantojen ulkopuolella Pilvijärvellä ja Taasjärvellä. Vantaalaiset karvakuonot matkaavat myös Helsingin ja Espoon rannoille.

Helsingissä on neljä virallista koirien uimarantaa. Ne sijaitsevat Tervasaaressa Kruununhaassa, Rajasaaressa Töölössä, Tuorinniemessä Herttoniemessä Laajasaloon johtavan sillan kupeessa sekä Veijaripuistossa Lauttasaaren kärjessä.

Espoossa koirat pääsevät uimaan merkityillä koirien uimapaikoilla Laajalahdessa ja Toppelundissa.

Vantaan ympäristökeskuksesta muistutetaan, että kiinnipitosäännöt koskevat kaupunkialueella myös uimassa olevia koiria.

Kaikki Helsingin viralliset koirarannat ovat osa aidattua koirapuistoa, joten niissä koirat saavat telmiä vedessä vapaina.

Tietoa virallisista ja suosituista epävirallisista koirien uimapaikoista löytyy tietoa esimerkiksi Tassut kartalla -sivustolta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut