Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Mökkiriidat kolminkertaistuivat korona-aikana – "Aika paljon varausten perumiseen liittyvää problematiikkaa"

Lomamökkien vuokraamiseen liittyvät riitatapaukset ovat korona-aikana jopa kolminkertaistuneet, kertoo Uutissuomalainen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) sai viime vuonna lähes 300 mökkeihin liittyvää yhteydenottoa, kun aiempina vuosina määrä on ollut noin sata. Tänä vuonna yhteydenottoja on jo tähän mennessä tullut noin sata.

Johtava asiantuntija Mikko Saastamoinen KKV:n kuluttajaneuvonnasta arvioi Uutissuomalaiselle, että riitatapausten määrän kasvu selittyy osin mökkivuokrauksen suosion kasvulla. Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden heinä–joulukuussa kotimaisten yöpymisten määrä kasvoi 55 prosenttia vuoden 2019 loppupuoliskoon verrattuna.

Toinen selitys valitusten määrän kasvulle ovat korona-ajasta johtuvat ongelmatilanteet.

– Valituksissa on ollut aika paljon varausten perumiseen liittyvää problematiikkaa. Koronan takia ei ole hyödynnetty varauksia, ja sen jälkeen on ollut erimielisyyttä siitä, mitä kenenkin kuuluu maksaa, Saastamoinen kertoo Uutissuomalaiselle.

Suomen Mökkivuokraajat ry:n puheenjohtaja Sari Hyvärinen huomauttaa jutussa, että korona-aikana sekä vuokralaisten että vuokranantajien joukossa on ollut paljon ensikertalaisia, joille mökkivuokraus ei ole entuudestaan tuttua.

– Monella majoittujalla on ollut kokemusta vain hotellista, eikä silloin välttämättä tiedetä, mitä vuokramökiltä voi odottaa ja vaatia. Toisaalta moni mökinomistaja on huomannut, että vuokramökkeilyn suosio kasvaa ja laittanut mökkinsä vuokralle ilman syvempää perehtymistä asiaan, Hyvärinen kommentoi Uutissuomalaiselle.