Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ikuisuushankkeen" rakentaminen alkoi vihdoin – Koivuhaan tukiasunnoista suurin osa on yksiöitä

Asuminen: Koisoniitty valmistuu näillä näkymin syksyllä 2022.

Pitkäaikaisasunnottomille tarkoitettujen tukiasuntojen rakentaminen Koivuhaan Koisotielle alkoi viimein heinäkuun alussa vuosien viivästymisen jälkeen. Asuntojen arvioidaan valmistuvan lokakuussa 2022.

Koisoniityn tukiasuntojen piti alun perin valmistua jo vuonna 2016, mutta matkan varrella on ollut monta mutkaa. Viimeksi 2019 syksyllä rakentamista jarrutti se, että VAV Asunnot Oy:n järjestämässä tarjouskilpailussa hankkeelle ei löydetty rakentajaa. Yhtään tarjousta ei tullut.

Rakentaja saatiin lopulta neuvottelumenettelyllä. Koisoniityn rakentaa YIT"Ikuisuushanke" Suomi Oy.

– Kohde rakentuu VAV Palvelukotien omistukseen ja VAV vuokraa kiinteistön Vantaan kaupungille, joka valitsee asukkaat, selvittää VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski.

Ja kun sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus tulee käytäntöön vuoden 2023 alussa, kiinteistö siirtyy hyvinvointialueen hallintaan.

Koisoniitty käsittää useampia rakennuksia, joissa on asuntojen lisäksi työtoimintatiloja. Asuinpinta-alaa on kaikkiaan lähes 1 500 neliömetriä. Asuntoja tulee yhteensä 42, joista valtaosa on yksiöitä.

Elämä järjestyy ja apua on saatavilla.

Asunnot on tarkoitettu pitkäaikaisasunnottomille sekä ympärivuorokautista tukea tarvitseville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Lisäksi viisi asuntoa varataan henkilöille, jotka eivät sopeudu yhteisöasumiseen.

Sosiaalisessa mediassa rakentamisen alkaminen on saanut jotkut kyseenalaistamaan asunnot. Ojankoski sanoo, että tukiasunnoissahan asukkaat saavat apua asumiseen ja arjen hallintaan.

–Elämä järjestyy ja apua on saatavilla.

Koisoniitty on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä rajoituslakiin liittyvän käynnistysluvan sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) rahoitus- ja investointiavustuspäätöksen.

Rajoituslaki liittyy soteuudistuksen siirtymävaiheeseen ja sen tarkoitus on turvata sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen yhdenvertaisesti ja taloudellisesti.

Koisoniityn kokonaiskustannukset ovat 10,4 miljoonaa euroa.