Näitä et tavallisesti edes kaverille lainaa, nyt niitä voi vuokrata, 5 e/kk-vuokraus yleistyi Suomessa – ”Kasvanut räjähdysmäisesti”

Silmälasien vuokraamisen suosio on kasvanut. Synsam on kehittänyt Synsam Lifestyle -vuokraussopimuksen. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Sanna Jompero-Lahokoski

Silmälaseja on pidetty hyvin henkilökohtaisena asiana ainakin siinä mielessä, ettei niitä tavallisesti ole lainattu edes kaverille. Ne ovat henkilökohtaiset.

Optikkoliikeketju Synsam kertoo tiedotteessaan, että silmälasien vuokraaminen on "kasvanut räjähdysmäisesti" korona-aikana. Yhä useampi suomalainen haluaa omistamisen sijaan vuokrata silmälasit.

– Myyntimme kasvoi Suomessa viime vuonna 5,4 prosenttia koronapandemiasta huolimatta, kun optisen alan liikevaihto laski samaan aikaan 11,2 prosenttia, kertoo Suomen Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars tiedotteessa.

Synsam toi markkinoille jo vuonna 2017 silmälasien vuokrauskonseptin, Synsam Lifestyle -sopimuksen.

Nyt jo yli kolmasosa Synsamin liikevaihdosta tulee optikkoliikeketjun mukaan silmälasien vuokrauksesta. Pohjoismaissa Synsam Lifestyle -sopimuksen tehneitä asiakkaita on yli 280 000.

Silmälasien kuukausivuokra on 5–19,80 euroa. Lasien vuokrahinta riippuu siitä, onko kyseessä yksi- vai monitehosilmälasit.

Asiakas saa sopimuksen tehtyään käyttöön 3–10 silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit. Lasien kuukausittainen vuokrahinta määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset asiakas haluaa vuokrata. Kuukausimaksuun sisältyvät myös säännölliset näöntarkastukset, vakuutus, linssien vaihto näön muuttuessa sekä yksien silmälasien vaihto uusiin kerran vuodessa.

Kuluttajatrendien lisäksi silmälasien vuokraamisen suosioon on toimitusjohtaja Marsin mukaan vaikuttanut kestävän kehityksen mukainen jakamistalous.

– Pohjoismaissa asenteet omistamista kohtaan ovat muuttuneet viime vuosina. Jakamistalouden periaate on, että tuote kannattaa mieluummin vuokrata kuin ostaa omaksi, Mars sanoo tiedotteessa.

Vuokra-ajan jälkeen huonokuntoiset silmälasit puretaan, osat lajitellaan, materiaalit otetaan talteen ja kierrätetään. Hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset kehykset toimitetaan myyntiin Synsamin Recycling Outlet -myymälöihin tai ne lahjoitetaan uudelleen käyttöön kehittyviin maihin.

Kasvun siivittämänä Synsam avaa loppuvuodesta seitsemän uutta myymälää. Aleksanterinkadun lisäksi syyskuussa uusi liike avataan Triplan kauppakeskukseen Pasilaan. Muut uudet liikkeet sijaitsevat Jumbossa Vantaalla ja Espoon Sellossa sekä Turussa, Oulussa ja Mikkelissä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut