Helsingan keskiaikapäivä pidetään vuoden tauon jälkeen livenä

Tapahtuma: Lähipäivät ratkaisevat, kuinka paljon suosittuun keskiaikapäivään voidaan ottaa yleisöä. Vuonna 2019 Pyhän Laurin kirkon liepeillä parveili 11 000 ihmistä.

Järjestää vai ei, ja jos, niin kuinka paljon yleisöä voi saapua. Siinäpä kysymyksiä, joihin tapahtumajärjestäjät ovat koronataudin aika joutuneet harkitsemaan vastauksia.

Koronatartuntojen määrä on viime viikkoina ollut nousussa ja viranomaiset harkitsevat jälleen kiristyksiä kokoontumisrajoituksiin.

Mutta näyttää siltä, että vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut Helsingan keskiaikapäivä Vantaalla voidaan järjestää lauantaina 14. elokuuta. Ja nimenomaan livetapahtumana eikä virtuaalisena, kuten viime kesänä.

– Uskon, että voimme järjestää tapahtuman. Kuinka laajana, se selviää, kun saamme avin (aluehallintovirasto) ohjeet, sanoo tapahtuman päävastuuta kantavan Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto.

Ohjeita odotetaan lähipäivinä.

– Meillä on kova halua saada järjestettyä livetapahtuma.

Tänä vuonna tapahtuma levitetään aiempaa laajemmalle väljyyden säilyttämiseksi.

– Meillä on käytössä Kyrkoby skolan piha, pappilan puisto sekä Pyhän Laurin kirkko ja kirkon hiekkakentät.

Jo aiemmin kesällä Vantaa-Seura tiedotti, että tapahtumaan pitää ilmoittautua ennakkoon netin kautta ja vain ennakkoon ilmoittautuneet voidaan päästää tapahtuma-alueelle, jota ei ole aidattu.

Ilmoittautumisen piti alkaa tapahtuman verkkosivulla 3. elokuuta, mutta sitä on siirretty torstaihin 5. elokuuta. Silloin pitäisi olla selvillä, paljonko yleisöä alueelle voi terveysturvallisesti ottaa.

Keskiaikapäivään voi ilmoittautua vain verkossa ja siitä lähetetään hyväksyntä sähköpostiin, joka näytetään tapahtuma-alueelle tullessa. Ilmoittautumisesta on se hyöty, että jos tapahtuman yleisössä ilmenisi koronatartuntoja, kävijöiden yhteystiedot helpottaisivat jäljitystä.

Tapahtumaan ei siis voi tulla hetken mielijohteesta ja ilmoittautumiseen tarvitaan netti.

– Tämä on kurja tilanne. Mutta emme ole keksineet muutakaan ratkaisua, Koivisto pahoittelee.

Helsingan keskiaikapäivä markkinoineen ja ohjelmineen on järjestetty vuodesta 2016 lähtien ja se on nopeasti kasvanut yhdeksi Vantaan suosituimmista tapahtumista.

Vuonna 2019 tapahtumassa kävi jo 11 000 vierasta. Viime vuonna tapahtuma toteutettiin virtuaalisena ja kolmipäiväisenä.

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut