Somerjoen hitit soivat vihdoinkin ensi-iltaan tulevassa Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmässä – Badding voi pelastaa Vantaan Näyttämön

Teatteri: Esityksessä soittaa oma bändi.

Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmässä näyttelevät muiden muassa Saara Sillanpää, Terho Marlo (Badding vanhempana) ja Lauri Halme. Mikael Rekola
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Ohjaaja Kimmo Tähtivirta ei ole koskaan tehnyt esitystä näin kauan, kahta ja puolta vuotta. Mutta nyt, koronaepidemian aiheuttaman viivytyksen jälkeen, Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmä saa viimein ensi-iltansa Vantaan Näyttämön Navethaliassa perjantaina 6. elokuuta.

Tähdet, tähdet on näytelmäkirjailija Marianne Tikkasen näkemys Rauli ”Badding” Somerjoen elämästä. Näytelmän ensiesitys oli Anjalankoskella 2005.

Tarina kertoo laulajasta, joten esityksessä on tietysti paljon musiikkia.

– Kuuntelin noin 200 Somerjoen biisiä. Sieltä löytyi mielettömiä helmiä, Tähtivirta sanoo.

Esitykseen valikoitui lopulta 18 kappaletta. Mukaan oli tietenkin otettava Somerjoen tunnetuimpia ja rakastetuimpia lauluja, kuten Paratiisi, Bensaa suonissa, Kuihtuu kesäinen maa ja musiikkinäytelmän nimikappale Tähdet, tähdet.

– Tuntemattomampi on esimerkiksi Öitten neidot.

Arttu Lavi esittää Rauli Somerjokea nuorena ja Marjut Haimila iskelmätähti Daaliaa. Mikael Rekola

Tähtivirta korostaa, että Tähdet, tähdet ei ole musikaali tanssinumeroineen vaan musiikkinäytelmä. Somerjoen elämää vapaasti tulkitessaan se kertoo universaalista aiheesta, kun ihmistä yritetään puristaa väkisin tiettyyn muottiin. Ja siitä ristiriidasta, että ihminen haluaa tehdä jotakin, mutta samaan aikaan ei pystykään tekemään sitä. Somerjoelle esiintyminen oli ristiriitaista, sillä se oli houkuttelevaa, mutta pelottavaa.

Mutta ei Somerjoen elämä ollut kauheaa ja kurjaa eikä esitys ole pelkkää synkistelyä.

– Hän rakasti satuja ja leikkimistä. Ystävät ja perhe olivat hänelle tärkeitä.

Osa alussa mukana olleista näyttelijöistä on pudonnut pois, mutta ydinjoukko, kuten Somerjokea eri ikäisinä esittävät Arttu Lavi ja Terho Marlo ovat pysyneet matkassa.

– He molemmat soittavat myös esityksen bändissä.

Tähtivirta kertoo, että Lavin ja Marlon lisäksi kaikki muutkin näyttelijät laulavat ja jokaisella on soolo.

Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmän on ohjannut Kimmo Tähtivirta. Matkalaukut kuuluvat näytelmään ja kertovat Rauli "Badding" Somerjoen matkalaukkuelämästä. Armi Suojanen

Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmälle voi povata suosiota, sillä menestyiväthän kaksi keväällä pidettyä Badding-konserttiakin.

Esityksen menestystä Vantaan Näyttämö tarvitsee, sillä harrastajateatterin tulevaisuus on veitsenterällä. Teatteria pyörittää Vantaan Näyttämöyhdistys, jonka talous on koronarajoitusten vuoksi kuralla.

– Yleensä meillä on kesäaikana 30 esitystä, nyt vain 15, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Simo Lappalainen.

Sen lisäksi katsomoon voi ottaa 70 katsojaa eli noin puolet normaalista. Mutta jos Tähdet, tähdet vetää esitykset täyteen, Vantaan Näyttämön nenä pysyy vedenpinnalla.

Teatteri

Somerjoen hittejä näyttämöllä

Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmän ensi-ilta Vantaan Näyttämöllä (Oraskuja 1) pe 6.8. klo 19.

Seuraavat esitykset su 8.8. klo 17, ke 11.8. ja to 12.8. klo 19.

Viimeinen esitys 11.9. klo 17.

Ohjaus : Kimmo Tähtivirta.

Liput 25/20 e, www.netticket.fi

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut