Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan toisen asteen opiskelijoiden hankittava suu-nenäsuojat itse – ensimmäisen vuoden opiskelijoille annetaan 4 maskia päivässä

Ammattiopisto Variassa opiskelunsa aloittaneen pojan äiti ihmetteli Twitterissä, kun poika etsi kasvomaskeja kouluun. Poika vastasi, että ne pitää hankkia ensisijaisesti itse. Äiti toivoisi, että maskit saisi koulun puolesta varsinkin, kun korona leviää tällä hetkelle juuri nuorten keskuudessa.

Vantaan toisen asteen koulutuksen johtaja Ari Ranki kertoo, että oppilaitokset tarjoavat laajennetun oppivelvollisuuden piirissä oleville eli käytännössä ensimmäisen vuoden opiskelijoille neljä kirurgista maskia päivässä.

– Muut toisen asteen opiskelijat hankkivat maskit itse, mutta jos maski on unohtunut kotiin tai sitä ei ole varaa hankkia, niin oppilaitoksissa on noutopisteitä, joista opiskelija voi noutaa maskin, Ranki jatkaa.

Lue myös: Valtaosa pitää maskia oppitunnilla, luokkien välillä isoja eroja – Maskitonta nuorta ei pelota tartunta eikä karanteeni