Vantaan toisen asteen opiskelijoiden hankittava suu-nenäsuojat itse – ensimmäisen vuoden opiskelijoille annetaan 4 maskia päivässä

Toisen asteen oppilaitoksissa maskin saa koulusta, jos se on unohtunut tai siihen ei ole varaa. Kuvituskuva
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Ammattiopisto Variassa opiskelunsa aloittaneen pojan äiti ihmetteli Twitterissä, kun poika etsi kasvomaskeja kouluun. Poika vastasi, että ne pitää hankkia ensisijaisesti itse. Äiti toivoisi, että maskit saisi koulun puolesta varsinkin, kun korona leviää tällä hetkelle juuri nuorten keskuudessa.

Vantaan toisen asteen koulutuksen johtaja Ari Ranki kertoo, että oppilaitokset tarjoavat laajennetun oppivelvollisuuden piirissä oleville eli käytännössä ensimmäisen vuoden opiskelijoille neljä kirurgista maskia päivässä.

– Muut toisen asteen opiskelijat hankkivat maskit itse, mutta jos maski on unohtunut kotiin tai sitä ei ole varaa hankkia, niin oppilaitoksissa on noutopisteitä, joista opiskelija voi noutaa maskin, Ranki jatkaa.

Lue myös: Valtaosa pitää maskia oppitunnilla, luokkien välillä isoja eroja – Maskitonta nuorta ei pelota tartunta eikä karanteeni

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut