Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa haluaa rokottaa 12–15-vuotiaat ensi viikon perjantaihin mennessä – opettajien ja muun henkilökunnan rokotuksia nopeutetaan

Vantaan kaupunki valmistelee 12–15-vuotiaiden rokotuksia niin, että ne voidaan aloittaa ensi maanantaina rokotusasetuksen astuessa voimaan.

– Tavoitteena on, että 12–15-vuotiaat on rokotettu kouluilla ensi viikon perjantaihin (13. elokuuta) mennessä, kertoo perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo.

Ennalta ehkäisevän terveydenhuollon palvelupäällikkö Piia Niemi-Mustonen jatkaa, että rokotuksia tehdään keskitetyillä rokotuspisteillä alkuviikosta ja kouluissa sekä oppilaitoksissa erillisen ohjelman mukaisesti keskiviikosta lähtien, kun koulut ovat alkaneet.

– Ensi viikon jälkeenkin rokotuksiin voi tulla rokotuspaikoille, Niemi-Mustonen sanoo.

Rokotusurakka on kova, Kalo myöntää, mutta siihen pyritään. Rokotettavia on 7.–9.-luokalla noin 7 500 ja kuudesluokkalaisia 12 vuotta täyttäneitä noin 1 500.

Rokotuksista lähetetään viestiä perheille perjantaina.

Vantaa jouduttaa myös varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen henkilökunnan rokotuksia.

– Kaikki vantaalaiset voivat mennä tehosterokotukseen, jos ensimmäisestä rokotteesta on aikaa vähintään kahdeksan viikkoa.

Rokotteen voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta.

Muualla kuin Vantaalla asuvat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen työntekijät saavat rokotuksen omassa kotikunnassaan.

Kalo sanoo, että toimialalla on henkilökuntaa noin 5 000, mutta vain osa asuu Vantaalla.

Tarkempia ohjeita saa osoitteesta www.vantaa.fi/koronarokotukset.