Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Louhela Jam -festivaali lähtee nyt kiertueelle: Bändit konsertoivat viikonloppuna Kivistössä, Myyrmäessä, Korsossa ja Tikkurilassa – "Odotamme keikoille joitakin satoja kävijöitä"

Festivaalilla esiintyvien bändien määrä kasvoi viime hetkellä kolmesta neljään. The Backstabbers joutui perumaan keikkansa, ja tilalle tuli Kissa.

Perinteikäs Louhela Jam -festivaali järjestetään tänä viikonloppuna poikkeukselliseen tapaan koronapandemian takia. Jo viime kesänä musiikkitapahtuman keikat esitettiin yleisölle striimeinä, ja tänä vuonna festivaali toteutetaan minikiertueena.

Kiertueen aikana neljä bändiä kiertää neljä keikkapaikkaa Kivistössä, Myyrmäessä, Korsossa ja Tikkurilassa lauantaina ja sunnuntaina.

Louhela Jam – On the Road -festivaalin ulkoilmakeikat ovat ikärajattomia ja maksuttomia.

Tapahtuman järjestävän Vantaan elävän musiikin yhdistyksen Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen kertoo, että alkujaan kiertueelle piti osallistua kolme yhtyettä, mutta määrä kasvoikin viime hetkellä neljään.

Lisäksi yksi aiemmin ilmoitetuista bändeistä on jouduttu korvaamaan uudella esiintyjällä.

– The Backstabbers joutui peruuttamaan sairastapauksen vuoksi. Tilalle tuli Kissa-bändi. Lisäksi saimme mukaan Elmeri-nimisen yhtyeen, Ouvinen kertoo.

Kaksi muuta minikiertueella esiintyvää bändiä ovat Matka Maailman Ympäri sekä Joni Ekman & Koira.

Ouvisen mukaan festivaalin musiikkitarjontaa voisi pääosin luonnehtia vaihtoehtoiseksi rockiksi.

Festivaalin ensimmäinen keikka nähdään Aurinkokiven koulun luona Kivistössä osoitteessa Aurinkokivenkuja 1 lauantaina kello 13–16. Toinen lauantaikonsertti on Myyrmäen Montussa Iskospolku 5:ssä kello 18–21.

Sunnuntaina konsertoidaan ensin Korson Ankkapuistossa Urpiaisentie 9:ssä kello 13–16.

Festivaalin päätöskeikat kuullaan Tikkurilan Kirjastopuistossa Vantaanaukio 5:ssä kello 18–21.

– Odotamme keikoille joitakin satoja kävijöitä, Ouvinen kertoo.

Kävijämäärä jää jyrkästi niistä osallistujamääristä, joita Louhela Jamissa on totuttu näkemään. Normaaliaikoina festarilla on ollut useita tuhansia vieraita.

Koronan takia konserteissa jaetaan maksuttomia maskeja ja käsidesiä. Työntekijät pyrkivät pitämään koronamaskeja, ja samaa suositellaan vieraillekin.

– Suosittelemme myös, että kävijät pitävät turvavälejä, Ouvinen sanoo.

Festarivieraiden määrää ei rajoiteta, mutta Ouvinen arvioi, että hieman pienemmät bändit pitävät yleisömäärän maltillisena ja keikkapaikat väljinä.

Louhela Jam toteutetaan tänä vuonnakin pitkälti talkoovoimin ja kaupungin avustuksin. Kyseessä on noin 30 vapaaehtoistyöntekijän urakka. Lisäksi keikoille on rekrytoitu järjestyksenvalvojia. Keikkapaikoilla myydään ruokaa ja alkoholittomia virvokkeita.

Louhela Jam on tavallisesti järjestetty Louhelan ja Martinlaakson alueella olevassa Jokiuomanpuistossa.

– Saas nähdä, järjestetäänkö festari ensi vuonna sekä Jokiuomanpuistossa, kiertueena että striiminä, Ouvinen naurahtaa.

Ensi vuonna on nimittäin festivaalin 30-vuotissynttärit: Louhela Jam -niminen festari järjestettiin ensi kerran vuonna 1992.