Helsingan keskiaikapäivää vietetään Vantaalla lauantaina – tapahtumaan pitää varata tuloaika netissä

Helsingan keskiaikapäivä on yksi Vantaan suosituimmista tapahtumista. Vuonna 2019 Pyhän Laurin kirkon ympäristössä vieraili noin 11 000 ihmistä. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Helsingan keskiaikapäivää vietetään Helsingin pitäjän kirkonkylässä lauantaina 14. elokuuta kello 11–18. Koronaepidemian vuoksi paikalle ei voi tulla vapaasti, vaan tapahtumaan on ilmoittauduttava ennakkoon netissä. Siten järjestäjät voivat kontrolloida kävijämäärää.

Keskiaikapäivän pääjärjestäjän Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto kertoo, että tapahtumaan otetaan päivän aikana muutama tuhat vierasta. Sisäänpääsy on tuttuun tapaan ilmainen.

Ilmoittautuminen alkoi tiistaina.

– Jonkun verran on jo tullut. Hyvin on tilaa, Koivisto sanoo.

Ilmoittautuessa vieras valitsee ajankohdan, jolloin hän saapuu paikalle. Ilmoittautua voi vielä lauantainakin, jos sisääntuloryhmissä on tilaa.

Ilmoittautumisesta saa sähköpostiin vahvistuksen, joka näytetään sisääntuloväylän alussa. Sisääntuloväyliä on kaksi, toinen Kyrkoby skolan luona ja toinen Pyhän Laurin kirkon kohdalla.

– Alueella voi liikkua vapaasti.

Turvavälit on tietysti huomioitava ja maskia suositellaan käytettäväksi myös ulkona.

Helsingassa on keskiaikamarkkinoiden lisäksi paljon ohjelmaa erityisesti lapsille, kuten ritarin kilpityöpaja, pehmomiekkailua ja lastenteatteriesitys Arkeologin arvoitus.

Aikuisille kirjailija Anneli Kanto kertoo aiheesta keskiajan kirkkomaalarit, maailman selittäjät ja kirjailija Satu Hovi esitelmöi keskiajan parhaista lemmenyrteistä.

Keskiaikaan ilmoittaudutaan tästä linkistä.

Helsingan keskiaikapäivän järjestävät Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta ja BRQ Vantaa Festival.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut