Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesken jäänyt kerrostalotyömaa hämmästyttää vilkkaan tien varrella Koivuhaassa – asuntojen kysynnän hiipuminen yllätti rakennuttajan pari vuotta sitten

Rakentaminen: Bonava kertoo, että kerrostalon rakentaminen Puutarhatiellä alkaa uudelleen syksyllä.

Kerrostalotyömaalla on tehty paalutuksia ja näyttää siltä kuin rakentajat olisivat lähteneet pitkälle lomalle.

Työmiehiä ei ole näkynyt Puutarhatie 9:n tontilla sitten vuoden 2018 ja se ihmetyttää ohikulkijoita ja naapureita. Asuntorakennuttaja Bonavan Vantaan Kukonaskel -työmaa sijaitsee vilkkaan Tikkurilantien kulmassa.

Rakentaminen keskeytettiin, koska asunnot eivät kiinnostaneet ostajia eikä niiden rakentaminen olisi siten ollut Bonavalle taloudellisesti kannattavaa.

– Bonavan suunnitelmissa vuonna 2018 oli rakentaa kortteliin kaksi kerrostalokohdetta yhtä aikaa, Vantaan Kukonaskel ja viereinen As Oy Vantaan Jänönloikka, Bonavan kaupallinen johtaja Maiju Koivunen-Vinkvist kertaa.

– Kysyntää ei kuitenkaan ollut riittävästi kahdelle samankaltaiselle kohteelle.

Jänönloikka valmistui vuoden 2019 lopulla.

Hämmästelyä on aiheuttanut sekin, että työmaa on jätetty oman onnensa nojaan.

– Töiden päättäminen työmaalla on aikanaan tehty suunnitelmallisesti ja alueen turvallisuus on huomioitu. Alue on aidattu. Paalutus on tuolloin suoritettu lähes loppuun, jotta töiden jatkaminen tulevaisuudessa olisi vähemmän naapurustoa häiritsevää, Koivunen-Vinkvist sanoo.

Hän jatkaa, että työmaata ei ole lähdetty peittelemään, koska yhtiö on halunnut varmistaa työmaan sujuvan jatkamisen, kun markkinatilanne niin sallii.

– Tämä on kuitenkin kestänyt odotettua kauemmin.

Projektijohtaja Kimmo Manninen ei ole huolissaan työmaalla olevien materiaalien pilaantumisesta.

– Esimerkiksi siellä oleva puutavara on rakentamisen tarvikkeita eikä niitä kiinnitetä rakennukseen.

Aikaa on kulunut ja markkinatilanne on nyt muuttunut. Kiinnostus on kasvanut varsinkin isommilla perheasunnoilla, joita Puutarhatielle on tulossa.

Asuntojen ennakkomarkkinointi alkoi keväällä ja koska varausprosentti on nyt yli 50 prosenttia, Bonava uskaltaa suunnitella rakentamisen jatkamista syksyn aikana.

–  Rakentamisen valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa, Koivunen-Vinkvist sanoo.

Lue myös: Satoja uusia asuntoja myymättä – Maankäytön pomo myöntää: rakentaminen meni Kivistössä överiksi