Helsinki pilasi tykätyn skeittipuiston varomattomalla remontilla, mutta Vantaan uusi parkki kerää konkariskeittarilta vuolaita kehuja – "Se on aivan loistava"

Skeittipuistot: Janne Saarion suunnitteleman puiston avajaisia juhlitaan keskiviikkona. Samalla avataan virallisesti myös Myyrmäen lähiliikuntapaikka.

Janne Saario testasi suunnittelemaansa Myyrmäen skeittipuistoa viime keväänä. Keskiviikkona puistossa juhlitaan sen virallisia avajaisia. Johanna Erjonsalo

Mikko Välimaa

Suomen suurimman skeittipuiston avajaisia juhlitaan Vantaan Myyrmäessä keskiviikkona. Entisen ammattiskeittari Janne Saarion suunnitteleman puiston avajaisiin odotetaan runsaasti skeittareita ja skuuttaajia.

Saario esitteli uutta puistoa Vantaan Sanomille keväällä. Puiston erikoisuuksiin kuuluu sen keskiosassa sijaitseva istutusallas, jossa on kasveja, mutta joka sopii myös skeittaamiseen.

Maisema-arkkitehtina työskentelevän Saarion mukaan Myyrmäen skeittipuisto kuuluu kolmen parhaan joukkoon hänen töissään.

Tikkurilassa asuva ja 20 vuotta skeittausta harrastanut Frans Tihveräinen kehuu Myrtsin puistoa vuolaasti.

– Etenkin toiselle puolelle suunniteltu kustannustehokas flättialue (tasainen alue), jossa on kurbeja ja reilejä, on aivan loistava, Tihveräinen sanoo.

Puisto sopii mainiosti myös skuuttaamiseen.

Kritiikkiäkin Tihveräiseltä kuitenkin kuuluu. Hän toivoo, että Myyrmäen puistoon laadittaisiin näkyvät ja selvät ohjesäännöt.

Tihveräisen mukaan skeittipuistossa sattuu jatkuvasti vaarallisia läheltä piti -tilanteita, kun joko varomattomien tai tietämättömien lapsiperheiden vanhemmat tuovat pieniä, jopa kolmivuotiaita, lapsia skuuttamaan ja leikkimään puistoon. Myös tunteet voivat nousta pintaan.

– Parkissa näkee myös, että skeittaamiseen tarkoitettuja penkkejä käytetään istumiseen, Tihveräinen kertoo.

– Monissa parkeissa on selkeät ohjeet käyttäjille, mutta Vantaalta sellaiset puuttuvat useilta parkeilta, hän lisää.

Janne Saario rullaili Myyrmäen skeittipuiston poolissa. Johanna Erjonsalo

Tihveräinen on käynyt Myymäessä viime aikoina siksikin, että hänen aiemmin suosimansa Tullikirjurin skeittipuisto Helsingissä meni pilalle remontissa viime keväänä.

Skeittipuiston käyttäjien näkemysten kuuleminen jäi ennen Tullinkirjurin puiston remonttia vaillinaiseksi, ja niinpä monet tärkeät puiston betonielementit hautautuivat uuden asfaltin alle.

– Kaikista kivoimmat jutut olivat juuri ne betonikornerit ja -heitot. Nyt paikan skeittauksen kannalta tärkeimmät elementit ovat pilalla, Tihveräinen harmitteli Vantaan Sanomien sisarlehden Helsingin Uutisten jutussa kesällä.

Avajaiset

Myös lähiliikuntapaikka vihitään käyttöön

Uuden skeittipuiston avajaisen lisäksi Myyrmäessä juhlitaan keskiviikkona uuden lähiliikuntapaikan avajaisia. Yhdistetty juhlatilaisuus alkaa kello 17.30 ja päättyy kello 20.

Avajaisissa on muun muassa skeittikisailua ja useiden eri seurojen tekemiä esityksiä sekä lajiopastuksia.

Tunnelmaa luo deejii, ja kello 19.30 esiintymislavalle kapuaa Atomirotta.

500 ensimmäiselle kävijälle on tarjolla grillimakkaraa, kahvia, mehua ja pullaa.

Tapahtuman järjestää Vantaan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut.

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut